Katri Niskasen mielestä juhlissakin voi pukeutua niukasti: "Eri tyylit ovat virkistäviä"

Erikoishaastattelussa Katri Niskanen 14:32
Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa Katri Niskanen kertoo myös sisaruksistaan Kertusta, Iitasta ja Iivosta.

Muotisuunnittelija Katri Niskanen pukeutuu arjessa usein mustaan, mutta revittelee juhlissa.

Muotisuunnittelija Katri Niskanen löytää tämän kesän juhlatyylin rentoudesta ja värien ilotulittelusta.

– Halutaan väriä ja iloa, ja jotenkin ollaan todella valmiita juhlaan. Halutaan uutta ja halutaan säväyttää. Toivon, että se kantaa myös tämän jälkeen, että juhlaan halutaan panostaa ja oikein fiilistellä, Niskanen viittasi Viiden jälkeen -ohjelmassa korona-ajan rajoituksien jälkeiseen aikaan.

Juhlissa Niskanen tykkää itsekin revitellä, käyttää värejä ja pukeutua näyttävästi.

– Sitten saan taas palata tähän mustaan, hillittyyn lookiini, jota tykkään muuten arjessa käyttää.

Kesän vapaa-ajan muoti on usein aika niukkaakin, mutta Niskasen mielestä sitä ei kannata arastella juhlapukeutumisessakaan.

– Näen, että juhlapukeutuminen tulee persoonan mukana. Mielestäni juhlapukeutumisen ei tarvitse niin suuresti poiketa omasta arkityylistä. Ei kannata mennä juhliin missään kehitelmässä, joka ei tunnu ollenkaan omalta. Jos tykkää muuten korostaa vyötäröä ja käyttää tosi pieniä yläosia, niin kyllä juhlassa voi tehdä niin myös. Totta kai pukukoodin huomioiden ja sen, että on kunnioittava tilaisuutta kohtaan, mutta muuten on virkistävää, että on eri tyylejä, Niskanen kertoi näkemyksiään kesän juhlapukeutumisesta.

Niskanen kokee, että juhla-asu tuo kantajalleen ennen kaikkea vapautta, itsevarmuutta ja tukea.

– Suunnittelussa otetaan huomioon vartalon mittasuhteet. Mutta, jos on sellainen fiilis, että haluaa täräyttää juuri jollain tietyllä tavalla, niin kuka sitä estää. Sopii se tai ei. Vaatteilla luodaan se fiilis ja juhlatunnelma. Ne ovat iso osa juhlaa, Niskanen sanoi.

Niskanen tuli suurimmalle osalle suomalaisista tutuksi vuonna 2009, kun hän voitti ensimmäisen Suomessa järjestetyn Muodin huipulle -ohjelman.

Lue myös:

    Uusimmat