Katri Helenalla oli läheinen suhde äitiinsä, mutta yhdessä asiassa laulaja meni tämän neuvoa vastaan

Katri Helena on saattanut hautaan monta läheistään – siitä syntyi vahva luottamus, ettei elämä lopu ihmisen kuoltua 2:02
Katso myös: Katri Helena on saattanut hautaan monta läheistään – siitä syntyi vahva luottamus, ettei elämä lopu ihmisen kuoltua

Katri Helena kertoi Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa hänen ja edesmenneen äitinsä suhteesta.

Suomalaisen iskelmämusiikin kuningatar Katri Helena, 78, vieraili tänään MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa. 60-vuotistaiteilijanuraansa juhlistava laulajalegenda kertoi haastattelussa muun muassa uransa jatkosta ja elämänsä suurista menetyksistä.

Katri Helenan äiti menehtyi hiljattain 102-vuotiaana. Laulaja on itse sanonut, ettei välttämättä haluaisi elää yhtä kauan. Hän perusteli ajatustaan haastattelussa.

– Kun äitiäni seurasin, olimme hyvin lähellä toisiamme viimeiset 13 vuotta, niin hän oli välillä hyvin väsynyt elämään. Häntä kolotti ja väsytti. Hän sanoi, että "Mie oon kaiken nähnyt, miksi mie en pääse täältä pois?", Katri Helena kertoi.

Laulajan mukaan hänen äitinsä väsymys alkoi näkyä 100-vuotissyntymäpäivän jälkeen. Tämän jälkeen äiti oli Katri Helenan mukaan todennut, ettei enää haluaisi olla täällä, vaan "päästä taivaaseen, missä isäkin on".

 "Aikomus paha ei kummankaan, ystävät olivat ainiaan"

Katri Helenalla oli hyvin läheinen suhde äitiinsä. Yhdessä asiassa äiti ja tytär eivät kuitenkaan olleet samalla linjalla, ja kyseisen asian suhteen Katri Helena meni myös äitinsä neuvoa vastaan.

Kyse oli Katri Helenan ja hänen kumppaninsa Tommi Liimataisen suhteesta. Katri Helenalla ja Liimataisella on reilut kolmekymmentä vuotta ikäeroa, ja äidin oli vaikea hyväksyä tätä.

– Minä sanoin äidille monta kertaa, että kuule, sinulla on sinun elämäsi ja minulla on minun elämäni. Me elämme tässä hyvin lähellä, mutta meidän on molempien tehtävä omat päätöksemme. Me emme voi tehdä toisten päätöksiä omassa elämässämme, Katri Helena kertoi.

Laulaja kertoi äitinsä pullikoineen hieman vastaan, mutta lausuneen lopulta rauhaa peräänkuuluttavat sanat.

– Äiti sanoi, että "Aikomus paha ei kummankaan, ystävät olivat ainiaan".

Erikoishaastattelussa Iskelmä-Suomen kuningatar, Katri Helena. 17:32
Katso koko haastattelu: Erikoishaastattelussa Iskelmä-Suomen kuningatar, Katri Helena

 

Lue myös:

    Uusimmat