Mainos

Katkesiko ystävyys Facebookissa? Tällä kikalla selvität, kuka on blokannut tai poistanut sinut kavereista

Facebookissa on hyvin helppoa poistaa ja estää kavereita, mutta yhtä helppoa ei ole selvittää, jos joku toinen on estänyt tai poistanut sinut palvelussa. Suosittu sosiaalisen median palvelu onkin tehnyt hyvää työtä ainakin siltä osin identiteettien suojelemisessa.

Yksityisyys-asetuksista voi kätevästi ja helposti kontrolloida, kuka voi löytää toisen käyttäjän Facebook-profiilin, kuka voi lisätä kaveriksi ja kuinka paljon toisen profiilista voi nähdä. Siksi onkin lähes mahdotonta selvittää, onko käyttäjä blokannut toisen vai sulkenut profiilinsa vain toisten käyttäjien näkyviltä.

Selvittäminen on lähes mahdotonta, muttei täysin kuitenkaan. Apuna tässä toimiikin loistavasti Facebook Messenger.

Toimi näin:

Kun huomaat kavereidesi määrän vähentyneen ja lähdet selvittämään asiaa, on sinulla jo todennäköisesti mielessä henkilö, jonka epäilet olevan kaveripoiston takana. Kun tarkistat, ettei epäilty ole enää Facebook-kavereidesi listalla, vaikka olet varma, että hän joskus oli, on aika tutkia asiaa tarkemmin.

Entistä Facebook-kaveria voi yrittää etsiä hakemalla hänen nimeään Messengeristä: jos käyttäjä ei ole poistanut profiiliaan Facebookista eikä ole estänyt sinua, pitäisi hänen nimensä ja kuvansa ilmestyä ”Lisää yhteystietoja”-kohdan alle.

Jos käyttäjä estää toisen henkilön Facebookissa, ei heillä ole enää mahdollisuutta keskustella keskenään. Jos siis sinut kavereista poistaneen henkilön profiili löytyy Messengeristä etsimällä, ei hän ole blokannut sinua: hän on vain poistanut sinut kavereistaan.

Estänyt vai ei?

Jos epäillyn nimeä ei löydy Messengeristä hakemalla, ei se silti tarkoita, että käyttäjä on estänyt sinut. Hän on voinut poistaa Facebook-profiilinsa kokonaan. Selaamalla vanhoja Facebook-viestejä eteen voi tulla harmaa viestiketju, jonka profiilikuva on nimetty ’Facebook käyttäjäksi’.

Nämä harmaat profiilit kuuluvat Facebook-kavereille, jotka eivät enää ole some-palvelussa ollenkaan. Klikkaamalla harmaata kuvaketta voi vanhat viestit lukea, ja näin selvittää, kuka palvelusta poistunut henkilö on.

Lähde: Independent

***

7:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.