Katkeran niukasti Tokiossa karsiutunut suomalaisuimari paljasti – ura saattaa päättyä

5:45
Tulosruutu: Tokion illassa myrskysivät suomalaisuimarit.

Mimosa Jallow jäi karsiutui sadan metrin selkäuinnin välieristä niukasti. Tokion ennätysuinti saattoi olla hänelle viimeinen olympia-altaassa, uran jatkuminen joulukuun lyhyen radan MM-kisojen jälkeen ei ole varmaa.

Jallow ui loistavasti, hän paransi nimissään ollutta Suomen ennätystä 22 sadasosalla uusiin lukemiin 1.00,06. Hän jäi semifinaalipaikasta vain kahden sadasosan päähän, sijoitus oli 17:s, kun jatkoon meni 16 nopeinta.

- Oli se silti positiivista. Kyllä sijoitukset nousi aika roimasti ennätyksen myötä. Kyllä herkistää jopa, että oikeasti pystyi onnistumaan heti ekassa startissa. Minuutin alitus jäi vielä saavuttamatta, jos olisi päässyt toisen kerran uimaan, se olisi varmasti tullut vielä, Jallow sanoi uintinsa jälkeen.

- Olisi ketuttanut jäädä 17:nneksi, jos olisi jäänyt omasta ajasta. Nyt kuitenkin ennätys parantui yli kaksi kymmenystä, se kertoo kunnosta ja pystyin näyttämään sen mitä olen tehnyt vuosien mittaan. Olisi ollut vaan niin suuri plussa, jos olisi päässyt semeihin.

Jallow ui jo Riossa, ja Tokio saattaa jopa jäädä hänen viimeiseksi olympiaesiintymiseksi. Kesäkuussa 27 vuotta täyttänyt uimari on aloittanut sairaanhoitajan opinnot, jotka ovat ainakin ensi vuonna pääosassa. Tokiossa hän ei enää ui, eikä välttämättä kolmen vuoden päästä Pariisissakaan.

- Pakko kyllä myöntää, että ikää on jo sen verran, että se (Pariisi) näyttää kyllä kaukaiselta itselle, se tavoite, Jallow totesi.

- Lähinnä tässä haluan nyt ottaa vähän taukoa ja aloitin opiskelut vuosi sitten. Ne vie ensi vuodelta sen pääpainopisteen minun elämässä. Totta kai tämä vuosi mennään loppuun ja lyhyelle (joulukuun lyhyen radan MM-kisat) tähdätään tänä vuonna. Ensi vuonna pitää katsoa uudestaan, mitkä on kuviot. En ole lyönyt lukkoon vielä, mutta kyllä se mielessä on, että jatkuuko ura vai ei, hän linjasi.

Jallow on saavuttanut urallaan 50 metrin selkäuinnissa EM-pronssia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja