Katarina meni poseeraamaan haiden sekaan saadakseen someen kuvan – hai hyökkäsi: "Olen onnekas, että minulla on edelleen käteni"

Malli meni poseeraamaan haiden sekaan - hai puri käteen 1:24

Haiden seassa uimisen kerrottiin olevan turvallista, joten amerikkalaisnainen hyppäsi veteen petojen sekaan saadakseen upeita kuvia. Odottamatta hai kuitenkin hyökkäsi.

VIDEO: Näin hai hyökkäsi Katarinan kimppuun!

Mallin tapauksesta uutisoivat CNN, BBC ja NBCNews.

Kalifornialainen Instagram-malli Katarina Zarutskie, 19, oli lomailemassa Bahamalla viime kuussa poikaystävänsä ja tämän perheen kanssa, kun hän huomasi ihmisiä snorklaamassa ja uimassa viiksihaiden kanssa.

Nainen oli kuullut paikallisilta, että viiksihaiden joukossa uiminen oli turvallista – ja hauskaa. Niin Katarinakin päätti mennä kokeilemaan uimista kalojen joukkoon.

Katarinan poikaystävän perhe oli ajatuksesta huolissaan, mutta Katarina halusi saada kauniita kuvia haiden kanssa. Kaliforniassa koko ikänsä surffannut ja sukellellut nainen menikin veteen ilman mitään organisoitua retkeä, sillä ne olisivat maksaneet.

"Muutaman sekunnin kuluttua minut vedettiin veden alle"

Katarina meni veteen, ja hetken poseerattuaan paikalliset kehottivat häntä kellumaan pinnalla.

– Muutaman sekunnin kuluttua minut vedettiin veden alle, Katarina kertoo.

Hai oli napannut Katarinan ranteesta kiinni ja alkoi vetää häntä veden alle. Mallin poikaystävän isä oli ottamassa hänestä kuvia, ja hän saikin kuvattua koko kamppailun viiksihain kanssa.

Katso kuvat yllä olevalta videolta!

Katarina ehti olla veden alla muutaman sekunnin, kunnes hän sai vedettyä ranteensa otteesta. Nuori malli nousi vedestä, peitti toisella kädellään haavan ja nosti kätensä ilmaan estääkseen veren leviämisen veteen.

– Siinä vaiheessa kehossasi virtaa niin paljon adrenaliinia ja sinun täytyy vain päästä tilanteesta pois, mutta minä pysyin todella rauhallisena, Katarina kertoo.

"Olen onnekas, että minulla on edelleen käteni"

Katarina sai hain puremaan tikkejä ja antibiootteja. Jäljet näkyvät ikuisesti, mutta malli on silti onnellinen, että hänelle käynyt pahemmin.

– Olen onnekas, että minulla on edelleen käteni ja elämäni.

Katarinan tarina on levinnyt mediassa ja sosiaalisessa mediassa laajalle, ja hänet on myös leimattu välinpitämättömäksi ja typeräksi Instagram-addiktiksi. Nainen kuitenkin korostaa, ettei ottanut turhia riskejä, vaan eteni tiedoilla, jotka hänelle oli annettu.

Kyltti varoitti vaarasta

Bahamalla sijaitsevan tapahtumapaikan omistajan mukaan viiksihaita pidetään säyseinä eläiminä, mutta ne voivat purra ihmisiä, jos esimerkiksi luulevat kättä tai sormea ruoaksi.

Hän sanoo, että viiksihaiden läheisyydessä on kyltti, jossa varoitetaan purentavaarasta ja siitä, että asiakkat uivat omalla vastuullaan. Katarina ei kylttiä kuitenkaan huomannut.

Lähteet: CNN, BBCNBCNews

Lue myös:

    Uusimmat