Katariina Sourin käsiä koristaa uudet tatuoinnit – paljastaa nyt niiden merkityksen: "Miten olen voinut olla ilman"

Erikoishaastattelussa taiteilija Katariina Souri 15:25
Katariina Souri kertoi Huomenta Suomen erikoishaastattelussa, mitä hyötyä hänelle on ollut Playboy-lehdessä esiintymisestä.

Kuvataiteilija Katariina Souri otti näyttävät tatuoinnit käsiinsä. Paljastaa nyt niiden merkityksen hänelle. 

Kuvataiteilija ja kirjailija Katariina Souri  kertoi 11. kesäkuuta Facebookissa ottaneensa molempiin käsiinsä uudet tatuoinnit. Hänen tatuointinsa on tehnyt Tiina Koski

– Enkä oikein edes ymmärrä, miten olen voinut olla ilman niitä. Niin omilta ne tuntuvat. Symbolit käsissäni edustavat paitsi itämerensuomalaista muinaishistoriaa (kuvat kalliomaalauksista) niin myös saamelaisten henkistä perintöä (Aurinko ja Kuu -symbolit) ja Pohjois-Afrikan amazigh-naisten (berbereiden) ikivanhaa tatuointikulttuuria, Souri kirjoitti Facebookissa tatuoinneistaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hän kertoo maalanneensa amazigh-naisten kuvia taiteilijana ja ihailleensa saamelaisten kulttuuria jo pitkään. 

– Vasta muutama kuukausi sitten sain selville, että mitokondriaalinen, eli maternaalisesti periytyvä, dna-linkki yhdistää saamelaisia ja berbereitä, ja yhteisesti jaettu haara on yllättävän nuori: noin 9 000 vuotta. Kaikki tatuointeihini liittyvät kulttuurit yhdistyvät Leväluhdan rautakautisen haudan vainajissa, joista valtaosa oli naisia. Heidän luistaan tehdyt tuoreet dna-tutkimukset ovat antaneet tieteellistä todistuspohjaa intuitiiviselle kokemukselleni näiden kulttuurien yhteisvaikutuksellisesta merkityksestä itselleni, Souri jatkoi kirjoitustaan.  

Souri on julkaisunsa mukaan saavuttanut elämänvaiheen, jossa hänen ei enää tarvitse hakea sisäisille kokemuksilleen ulkoisia todisteita. Tatuointien myötä hän luopuikin älykellostaan, koska se ei enää sovi hänen ranteeseensa. 

– Olen oppinut valtavan paljon kehoni toimintoja mittaamalla, mutta nyt jatkan syvempää matkaa itseeni ilman mittareita ja tulosten syynäämistä. Luotan omaan vaistooni ja kehooni. Se ei tarkoita, että hylkäisin tieteelliset tutkimustulokset, mutta otan niihin nyt tervettä välimatkaa, sillä tiedekin voi muuttua uskonnoksi, eikä se ole uskonto, joka täyttää henkiset tarpeeni tai kykenee viemään minua tästä eteenpäin kohti sitä, minne olen matkalla, Souri päätti kirjoituksensa. 

Souri on esiintynyt myös Playboy-lehden kannessa. 

Hänestä julkaistiin 2. maaliskuuta Eveliina Talvitien kirjoittama elämäkerta Kata.

Sourilla on kaksi lasta: Kasimir ja Kiana.

Lue myös:

    Uusimmat