Mainos

Katalonian tilanne epäselvä, rivit rakoilevat

Espanjassa tilanne on yhä epäselvä kiistassa Katalonian alueen ja maan keskushallinnon välillä. Lehtitietojen mukaan Katalonian aluehallituksessa on erimielisyyttä siitä, pitäisikö alueen johdon antaa itsenäisyysjulistus vai ilmoittaa ennenaikaista alueparlamentin vaaleista.

Alueparlamentti kokoontuu pohtimaan asiaa Barcelonassa huomenna, mutta lehtitietojen mukaan lykkää äänestystä asiasta perjantaihin. Tuolloin myös Espanjan senaatin on määrä äänestää mahdollisesta rajoituksesta Katalonian itsehallintoon.

Katalonian aluejohtaja Carles Puigdemont matkustaa sitä ennen huomenillalla Madridiin selvittämään tilannetta senaatille.

Madridissa pääoppositiopuolue sosialistit aikoo perua tukensa hallituksen aikeille rajoittaa Katalonian itsehallintoa, jos alueella päädytään uusiin vaaleihin.

Pääministeri Mariano Rajoyn konservatiivipuolueen PP:n hallitus sen sijaan vaikuttaa ajavan perustuslain 155. pykälään perustuvaa itsehallinnon rajoittamista myös siinä tapauksessa, että Puigdemont taivutettaisiin ilmoittamaan uusista vaaleista itsenäisyysjulistuksen sijaan.

Itsenäistymisen kannattajien odotetaan osoittavan jälleen tänään mieltään Kataloniassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.