Mainos

Katalonian syrjäytetty johtaja ehdottaa uutta nimeä johtopaikalle – jos tilanne ei ratkea, vaarana jälleen uudet vaalit

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont ehdottaa, että Katalonian aluaparlamentin jäsen Quim Torra asettuisi ehdolle uudeksi aluejohtajaksi.

Quim Torra on ammatiltaan lakimies ja toimittaja. Hän on ollut aktiivinen Katalonian itsenäisyysliikkeessä. Puigdemont ei itse pyri enää itsehallintoalueen johtoon.

Katalonia yrittää saada kasaan uuttaa aluehallintoa kuukausia kestäneen kriisin jälkimainingeissa. Katalonian alueparlamentin tulee valita uusi aluejohtaja toukokuun 22. päivään mennessä. Muussa tapauksessa edessä voivat olla jälleen yhdet vaalit.

Osa ehdokkaista vankilassa

Aluejohtajan valintaa on vaikeuttanut se, että tehtävään on ehdotettu itsenäisyysliikkeen ydinhahmoja, joista osa ei ole maassa. Osa ehdotetuista nimistä on puolestaaan vangittuna. 

Espanjan keskushallinto hajotti Katalonian aluehallinnon ja otti alueen tiukempaan kontrolliin sen jälkeen, kun alue yritti julistautua itsenäiseksi viime syksynä.

Carles Puigdemont odottaa edelleen Saksassa päätöstä siitä, luovutetaanko hänet Espanjaan korruptiosyytteiden nojalla. Saksa kieltäytyi aiemmin luovuttamasta ex-aluejohtajaa kapinasyytteiden perusteella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.