Mainos

Katalonian media Helsinki-Vantaalla: Carles Puigdemont saattaa testailla Suomen reaktioita

Kansainvälinen media sai turhaan päivystää Helsinki-Vantaalla: Katalonian entinen aluejohtaja, etsintäkuulutettu Carles Puigdemont livahti kaikessa hiljaisuudessa takaisin Brysseliin. Katalonialaismedian mukaan Puidgemont saattaa matkustella näyttääkseen Espanjalle muiden maiden haluttomuuden hänen vangitsemiseensa.

Helsinki-Vantaan lentokentällä päivysti illalla joukko erimaalaisia toimittajia siltä varalta, että Carles Puidgemont olisi ilmestynyt lentokentälle. Osa katalonialaistoimittajista oli saapunut Brysselistä, osa Barcelonasta.

Illansuussa vierailua isännöinyt kansanedustaja Mikko Kärnä kuitenkin paljasti, että Puigdemont olikin lähtenyt Suomesta jo edellisiltana. Yksi ulkomaisista toimittajista Helsinki-Vantaalla oli barcelonalainen RAC1-radiokanavan toimittaja Adria Santasusagna.

– Saavuin Helsinkiin torstaina Puigdemonitin mukana Genevestä. Näimme viimeksi eilen iltapäivällä. Sen jälkeen, kun espanjalainen oikeusistuin antoi hänestä kansainvälisen pidätysmääräyksen, emme ole tienneet missä hän on, Santasusagna toteaa.

Puigdemont on asunut jo kuukausia Brysselissä, jossa oikeus päätti vapauttaa hänet. Sen jälkeen hän on matkustellut ainakin Sveitsissä ja Tanskassa. Miksi hänet nyt pidätettäisiin juuri Suomessa?

Santasusagna epäilee, että Puigdemont haluaakin ikään kuin testata eri maiden reaktioita.

– Kuukausia sitten hän oli oikeudessa Brysselissä ja hänet vapautettiin. Hän pääsi ulos nopeasti. Ehkä hän haluaisi tehdä saman täällä Suomessa, ehkä hän haluaa Suomen syyttäjän vapauttavan hänet koska hän ei ole kapinallinen tai rikollinen. Hän haluaa näyttää maailmalle, että muut maat kuten Belgia tai Suomi eivät näe Espanjan syytteitä samalla tavalla kuin Espanjan oikeuslaitos, Santasusagna arvelee.

Jos Puigdemont joutuisi nyt luovutetuksi Espanjaan, hän saisi todennäköisesti vuosikymmenien vankilatuomion.

– Siksi kaikki seuraavat nyt hänen matkojaan, sitä pidätetäänkö hänet vai ei. Tämä on aivan valtava periaatteellinen asia Eapanjalle ja Katalonialle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.