Mainos

Katainen: Hallitus odottaa tuloksia kaksikannalta

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan hallitus odottaa työmarkkinajärjestöjen neuvottelevan alkusyksyn aikana keskenään työllisyyttä ja kasvua tukevasta tuloratkaisusta. Mitään tiettyä mallia sopimiselle ei Kataisen mukaan ole.

Katainen tapasi valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) kanssa työnantajien ja työntekijöiden keskusjärjestöjen johtajia puolilta päivin. Pääministeri sanoi tapaamisen jälkeen, että hallitus tukee mahdollista järjestöjen aikaansaamaa tulosta todennäköisesti veroratkaisulla.

– Keskustelu oli hyvähenkinen. Meillä on yhteinen huoli ja yhteinen tavoitetila siitä, että Suomessa tarvitaan talouden epävarmuuden vuoksi toimia, jotka varmuudella lisäävät kilpailukykyä. Toinen periaate on, että pitää pystyä turvaamaan ostovoiman suotuisa kehitys. Kolmas tavoite on ennustettavuus ja neljäs kasvun vauhdittaminen, Katainen listasi.

Katainen varoitti, että työmarkkinapolitiikan epäonnistuminen merkitsi talouspolitiikan vaikeutumista.

– Hyvin helposti joudutaan sellaiseen kierteeseen, että työmarkkinapolitiikan virheiden vuoksi ostovoima romahtaa, inflaatio kiihtyy, kilpailukyky tuhoutuu ja työttömyys lisääntyy, Katainen sanoi.

Haussa on uusi malli

Järjestöjohtajat vakuuttelivat yhteistyöhaluaan.

Sekä SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) että Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd.) uskovat, että yhteisen näkemyksen aikaansaaminen on mahdollista.

He vakuuttivat tapaamiseen mennessään, etteivät he ole hakemaassa perinteistä keskitettyä tulopoliittista ratkaisua. Tavoitteena on "uusi tapa yhteen sovittaa talous- ja työmarkkinapolitiikkaa".

Sekä Lyly että Mäenpää korostivat, että yhteinen tahtotila ja uusi sopimusmalli voidaan tässä taloustilanteessa löytää.

(MTV3 - STT)

Katso Matti Maunun juttu (Seitsemän uutiset 19.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.