Kasvisterolit ovat nousseet varsinaiseksi "kuumaksi ryhmäksi" elintarvikeyritysten kehittäessä kilvan erilaisia terveysvaikutteisia tuotteita. Markkinoilla jo olevien Raision Benecolin ja Unileverin Becel pro.activen lisäksi Suomen uuselintarvikelautakunnan käsittelyssä on kaksi lupahakemusta tuotteille, joiden kolesterolia alentava vaikutus on peräisin kasvisteroleista. - Toisessa haetaan uuselintarvikelupaa meijerituotteille ja makkaroille, ja toisessa leiville ja välipalapatukoille, kertoi erikoistutkija Leena Mannonen Elintarvikevirastosta.
Mannonen lisää, että kasvisteroli ovat vaikuttavana aineena myös Belgiassa jätetyssä hakemuksessa, jossa uuselintarvikelupaa haetaan hapanmaitojuomille. Erikoistutkijan mukaan kasvisteroliboomissa on kyse siitä, että aineita on tutkittu jo 1950-luvulta lähtien ja toisaalta kolesterolitason nousu on ongelma useissa eurooppalaisissa maissa. - Eli kasvisteroleista on runsaasti tietämystä ja tuotteille on tilausta. Ja kun yksi yritys on lähtenyt näille markkinoille, niin muut seuraavat perässä, Mannonen tiivistää.

