Kasvavatko ajetut karvat takaisin paksumpina? Kosmetologi kertoo

Tuntuuko sinusta, että ajelun jälkeen karvat kasvavat takaisin entistä paksumpina ja terävämpinä? Tälle löytyy täysin luonnollinen selitys.

Onko tuttu tilanne? Sheivaat karvat ja jo seuraavana päivänä ilkeä sänki puskee esiin ja tuntuu jopa pahemmalta kuin edellispäivän karvat. Pohdit, uskallatko sheivata karvat kasvoilta, esimerkiksi huulten yläpuolelta. Ei kannata!

– Sheivaamista ei missään nimessä kannata tehdä kasvojen alueella, varoittaa kosmetologi Inkeri Valtonen.

– Kun karva katkeaa terällä, siihen tulee terävä ja paksu pää, jolloin sängestä tulee voimakas, Valtonen selittää.

Karva ei siis todellisuudessa kasva takaisin paksumpana, mutta koska se katkeaa paksuimmasta kohdastaan, se tuntuu takaisin kasvaessaan terävältä. Valtonen sanoo, että sääriä ja kainaloita voi sheivata kasvoja turvallisemmin, mutta menetelmät, jotka poistavat karvat juurineen, ovat aina parempia.

– Sänki ei näy niin helposti kuin kasvoissa. Karvat ovat myös ohuempia. Suosittelen kuitenkin poistamaan karvat lämminvahalla. Sillä saa sileät sääret kuukaudeksi ja säärten alueella karvojen kasvu vähenee huomattavasti.

Moni pelkää, että karva myös kasvaisi tummempana takaisin, mutta siihen Valtonen ei ole törmännyt 32-vuotisen kosmetologiuransa aikana. Karvanpoistoon liittyy muitakin harhaluuloja.

– Pelätään, että jos karvoja nyppii pinseteillä kasvoista, ne villiintyvät kasvamaan. Näin ei kuitenkaan ole. Pinseteillä nyppiminen on yhtä tehokasta kuin lämminvahalla poisto, vahalla vain nyppäistään suurempi alue kerrallaan pois, Valtonen vakuuttaa.

Lue myös:

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat