Käsittele puiset viljelylaatikot – lue vinkit!

Jos nikkaroit itse kasvimaan viljelylaatikot tai puureunukset, muista myös käsitellä ne asianmukaisesti. Kunnollinen käsittely pitää puuosat kestävinä ja siisteinä. 

Puulaatikoiden ja -lavojen käsittelyyn sopivat esimerkiksi puuöljyt ja -vahat. Puuöljyjä löytyy niin sävyttämättöminä kuin sävytettyinäkin. Öljyllä käsittely korostaa puun omaa rakennetta ja säilyttää hohtonsa myös eri sääolosuhteissa. 

Osmo Color on tuonut markkinoille EcoGarden-öljyn, joka hajoaa luontoon täysin biologisesti. EcoGardenin väreistä löytyy ruskean lisäksi myös vihreä ja musta. Osmo Colorin mukaan käsitelty pinta on hengittävä, vettä hylkivä ja turvallinen.

Tikkurilan Maalilinjalta suositellaan viljelylaatikoiden käsittelyyn esimerkiksi Nostalgia Unikkoöljyä, joka on elintarvikekelpoinen vaihtoehto. Unikkoöljy suojaa puupintoja kosteudelta ja likaantumiselta. Myös mehiläisvaha on Maalilinjan mukaan toimiva vaihtoehto viljelylaatikoiden käsittelyyn. 

– Kasvihuoneen puurakenteisiin sopii myös Miranol, sillä kuivuttuaan siitä ei irtoa mitään. Myös Supi-saunasuojaa on käytetty samaan tarkoitukseen. 

Valitsitpa käsittelyyn sitten öljyn, vahan tai maalin, muista aina noudattaa valitsemasi tuotteen mukana tulevia käyttöohjeita. 

Lue myös:

    Uusimmat