Käsittämätön taidonnäyte: "Maailman pienin piparkakkutalo" on 20 000 kertaa tavanomaista pienempi

0:55
Koukuttavat piparipalat – näin valmistat joulun helpoimman jälkkärin

Travis loi "piparkakkutalon", joka on ihmishiustakin hentoisempi.

Olet kenties kuullut valtavista piparkakkutaloista, mutta entä mikroskooppisen pienistä? Travis Casagrande rakensi jouluisen yllätyksen, joka on kymmenen kertaa ihmishiusta pienempi. McMasterin yliopistossa työskentelevä Travis loi "piparkakkutalon", jossa on koristeellinen ovi, tiilisavupiippu ja kuusikoristeet seinissä.

– Tavanomaiseen, kaupasta ostettavaan piparkakkutaloon verrattuna tämä on 20 000 kertaa pienempi, mies kuvailee CBC:lle.


Talo ei toki ole piparia, vaan materiaalia, jota käytetään yleensä paristojen tutkimuksessa.

Talon alla on yllätys

Talon alla on toinen yllätys: Travis rakensi sen lumiukon hymyilevien kasvojen päälle. Lumiukko ja talo lepäävät ihmishiuksen vierellä ja vaikuttavat minimaalisen pieniltä sen rinnalla.

Vaikeinta oli pallojen kokoaminen

Teos syntyi erityismikroskoopin avulla ja rakentelu vei kaksi päivää. Vaikeinta oli lumiukon pallojen kokoaminen. Tavallisesti ionisädemikroskooppia käytetään esimerkiksi autoteollisuudessa ja elektroniikan valmistamisessa.

– Halusin sytyttää yleisössä kiinnostuksen tieteeseen, koska se johtaa parempaan tieteelliseen lukutaito- ja kirjoitustaitoon, Travis kuvailee.

Minitalon toinen tarkoitus oli osoittaa, mihin kaikkeen ammattilaiset voivat oikeilla työvälineillä pystyä. Piparkakkutaloa tullaan käyttämään opetusmateriaaleissa.

Travis kertoo työstään. Talon näet kohdassa 00:04, lumiukon kohdassa 01:08. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja