Käry kävi: yleisurheilun Euroopan mestari sai neljän vuoden dopingpannan!

Korkeushypyn Euroopan mestaruuden vuonna 2010 voittanut venäläinen Aleksandr Shustov, 35, on saanut neljän vuoden kilpailukiellon dopingista, uutistoimisto AP kertoo.

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS ilmoitti päätöksestä sähköpostilla lähetetyssä tiedotteessa. CASin mukaan Shustov on saanut kilpailukiellon kielletyn aineen tai metodin käytöstä. Tarkempia tietoja ei kerrottu.

Venäjän yleisurheiluliiton mukaan Shuistovin dopingpanna on asetettu alkamaan 5. kesäkuuta 2020. Hänen tuloksensa ajanjaksolta 8.7.2013–7.7.2017 on mitätöity. 

Shustov saa näin pitää Euroopan mestaruutensa vuodelta 2010. Häneltä on otettu sen sijaan pois seitsemäs sija Moskovan MM-kisoista 2013.

Ura jo päättynyt

Shustov ei ole kilpaillut vuoden 2016 jälkeen. Hän on kertonut uutistoimisto RIA Novostille aikovansa valittaa tuomiosta.

Shustov hyppäsi ulkoratojen ennätyksekseen 233 EM-kultaa voittaessaan Barcelonassa 2010. Seuraavana vuonna hän hyppäsi sisällä EM-pronssia Pariisissa tuloksella 234, mikä jäi hänen ennätyksekseen.

Shustovia on valmentanut Jevgeni Zagorulko, jota syytetään väärennettyjen lääkintädokumenttien tekemisestä valmentamalleen korkeushypyn arvokisamitalistille Danil Lysenkolle.

Lue myös:

    Uusimmat