Mainos

Karvoselle ehdollinen tuomio huumerikoksesta

Lääketieteen lisensiaatti Pentti Karvonen on saanut jälleen ehdollisen vankeusrangaistuksen. Helsingin käräjäoikeus antoi Karvoselle kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta huumerikoksesta.

Karvonen toi luvatta maahan Subutex-nimistä lääkettä, jota hän on käyttänyt heroiiniriippuvaisten korvaushoitoon. Hänellä oli noin 170-200 asiakasta.

Käräjäoikeuden mukaan Karvosen potilasmäärä on ollut niin suuri, että hän on todennäköisesti mieltänyt, että lääkeitä käytetään osaksi väärin ja luovutetaan edelleen. Käräjäoikeuden mielestä Karvosen antama hoito ei ole hyväksyttävää.

-Suuren potilasmäärän ja vähäisten resurssien vuoksi tilanne on riistäytynyt Karvosen käsistä. Huumeita on ajautunut katukauppaan ja hallitsemattomaan suonensisäiseen käyttöön, todetaan oikeuden päätöksen perusteluissa.

Karvonen on sitä mieltä, että hän ei ole toiminut eettisesti väärin eikä syyllistynyt rikokseen. Hän on halunnut auttaa potilaitaan, koska on tiennyt, että ilman apua osa heistä menehtyisi hoidon puutteeseen.

Helsingin hovioikeus vahvisti viime kuussa Karvosen aiemmin saamat 10 kuukauden ja 11 kuukauden ehdolliset tuomiot huumerikoksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.