Mainos

Karut kuvaparit Israelin kahdesta eri todellisuudesta: Ivanka Trump hymyilee selfiessä kun Gazan kaistalla kannetaan haavoittuneita

Jerusalem ja Gazan kaista, ma 14.5.2018

h_54333415
h_54335233

Yhdysvaltain uusi Israelin-suurlähetystö avattiin eilen maanantaina Jerusalemissa. Jo ennen suurlähetystön siirtämistä Tel Avivista Jerusalemiin, Israelin ja palestiinalaisten konfliktin ytimeen, ennakoitiin, että siirto tulee aiheuttamaan levottomuuksia. 

Voit liikuttaa pääkuvaa tarttumalla siihen kiinni. 

Vasemmalla pääkuvassa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin neuvonantajatytär Ivanka Trump, joka osallistui maanantaina suurlähetystön avajaisiin Jerusalemissa.

Oikealla kuvassa palestiinalaisprotestoijat kantavat haavoittunutta naista Gazan kaistalla. Tämänhetkisten tietojen mukaan tuhannet ovat loukkaantuneet Gazan rajan tuntumassa. 

3:40

Savua ja selfieitä

Gazalaiset ovat osoittaneet mieltään Israelin rajalla jo useita viikkoja. Eilinen maanantai 14. toukokuuta oli kuitenkin verisin päivä israelilaisten ja palestiinalaisten välillä sitten Gazan sodan vuonna 2014.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Trump ilmoitti tunnustavansa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja siirtävänsä Yhdysvaltain lähetystön kaupunkiin joulukuussa 2017. Päätöstä on kritisoitu laajalti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Arvioiden mukaan Yhdysvaltain toimiminen Lähi-idän rauhanvälittäjänä ei ole mahdollista saati uskottavaa. Suurlähetystön avajaisissa puhuneen Trumpin vävyn Jared Kushnerin mukaan avajaispäivä tullaan muistamaan, kun alueelle on saatu rauha. 

– Kun alueelle on saatu rauha, tulemme muistamaan tämän päivän siitä, että alkoitimme tämän matkan juuri tänään, Kushner sanoi The New York Timesin mukaan. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Tänään tiistaina tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Israelin valtio perustettiin.

Samalla 700 000 palestiinalaista joutui jättämään kotinsa. Gazassa järjestetään tänään kuolleiden palestiinalaisten hautajaisia. Arvioiden mukaan levottomuuksia on odotettavissa alueella myös tänään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.