Karu ilmoitus: Hiihtoliitto lomauttaa henkilöstönsä

Suomen Hiihtoliitto tiedotti saaneensa Suomen Hiihtoliitto ry:n ja sen kaupallisen markkinointiyhtiön Nordic Ski Finland Oy:n muutosneuvottelut päätökseen. Neuvotteluiden seurauksena Hiihtoliitto ry:n sekä Nordic Ski Finland Oy:n henkilöstö lomautetaan tehtävästä riippuen 4–8 viikon ajaksi. Muutosneuvotteluissa määritellyillä toimenpiteillä tavoitellaan taloustilanteen tasapainottamista hieman yli 400 000 eurolla tilikauden loppuun 31.10. mennessä.

– Nyt tehdyt päätökset ovat kuitenkin välttämättömiä, jotta turvaamme toimintamme ja toimintaedellytyksemme myös tulevaisuudessa. Tilanne vaatii paljon koko organisaatiolta mutta uskomme, että nyt tehdyillä päätöksillä säästötavoite toteutuu ja pystymme luomaan paremmat edellytykset myös strategiassamme määritettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi, kertoo tiedotteessa Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen.

Helsinki Ski Weeks ei ole ollut kannattava

Suomen hiihtourheilun kattojärjestö tiedotti lisäksi supistavansa henkilöresursseja yhteensä kolmen henkilötyövuoden verran, supistavansa maajoukkueen leirityksiä ja kohdistavansa soveltuvin osin säästötoimenpiteitä valmennus- sekä kilpailutoimintaan.

– Huippu-urheilussa sopeutustoimet vaikuttavat leirityspäivien määrään, mutta samaan aikaan pyrimme tehostamaan päivittäistä harjoittelua. Teemme kaikkemme, jotta urheilijoillamme on mahdollisuus menestyä jatkossakin, Hämäläinen sanoo.

Toimenpiteet koskevat yhteensä 29:ää Hiihtoliitto ry:n työntekijää sekä neljää Nordic Ski Finland Oy:n työntekijää.

– Yleinen hintatason ja esimerkiksi lento- sekä majoituskustannusten nousu on vaikuttanut kokonaiskulujen ennakoitua suurempaan kasvuun. Vaikka tulorakenteemme kumppanuuksien osalta on parempi kuin pitkään aikaan, tulomme eivät ole kasvaneet kulujen kanssa samassa suhteessa. Tästä syntyy ero, mikä meidän täytyy paikata, Hämäläinen jatkaa.

Hiihtoliiton mukaan suurtapahtumien kolmanneksi kivijalaksi rakennettu Helsinki Ski Weeks ei ole ollut taloudellisesti kannattava, vaikka se onkin tapahtumana saanut erinomaista palautetta.

Lue myös:

    Uusimmat