Kärsitkö tekstiviestiniskasta? Näin käytät kännykkää niskaystävällisesti

Tekstiviestiniska voi olla vakava ongelma niille, jotka viettävät paljon aikaa päätteen tai puhelimen ääressä. Ongelmia saavat helpoiten pitkät nuoret naiset sekä vähän liikkuvat. Kiropraktikko Rachael Lancaster kertoo, kuinka lähetät tekstiviestejä niin, ettei niskasi kärsi.

Tekstiviestistä kipeytynyt peukalo tunnetaan jo, mutta nykyään ihmiset kärsivät myös tekstiviestiniskasta, Daily Mail uutisoi. Sanalla tarkoitetaan vääriä asentoja, jotka voivat johtaa kramppeihin, kiputiloihin ja asennon vääristymiin. Suurimmassa riskissä niskan virheasennoille ja kivuille ovat nuoret pitkät naiset sekä vähän liikkuvat ihmiset, jotka eivät ole tottuneet käyttämään erilaisia lihaksia.

Selkä- ja niskaspesialistit paljastavat, että heille tulee yhä enemmän asiakkaita, jotka kärsivät niskakivusta vietettyään liikaa aikaa päätteen tai kännykän ääressä. Huono asento voi johtaa niskakipuihin, jotka voivat säteillä olkapäihin, käsiin ja ranteisiin saakka. Tekstiviestiniska voi niin ikään aiheuttaa päänsärkyä ja jopa niveltulehduksia.

– Kuvittele istuvasi nilkkojesi päällä sivuttain 10 minuuttia. Kun palaat normaaliin asentoon, tunnet jäykkyyttä ja kipua. Samaa ihmiset tekevät niskoilleen, kiropraktikko Rachael Lancaster sanoo.

Fysioterapeutti Nicola Hunter varoittelee ihmisiä liian teknisestä elämästä.

– Jotkut ihmiset istuvat aamulla autoonsa, ajavat töihin, työskentelevät tietokoneella, soittelevat tauollaan kännykällä, ajavat takaisin kotiin ja ovat koko illan koneen ja puhelimen äärellä. Se on todella epäterveellistä. Meitä ei ole tehty istumaan ja istumaan kyttyrässä tuijottamassa ruutua. Ja juuri tätä ihmiset tekevät niskoilleen. Jos ihmiset ovat jatkuvasti kyttyrässä, vartalo tottuu siihen, Hunter kertoo.

Tottuminen taas aiheuttaa vääristymiä vartalon asennossa. Paljon tekstaavista voi siis tulla kyttyrässä kyyhistelijöitä jo nuorella iällä, kun niskan asento muuttuu.

Näin tekstaat oikein

Kiropraktikko Lancasterin neuvoo, kuinka säätät vartaloasi tekstaamalla oikein:

– Istu suorassa aina kun tekstaat.

– Pidä tekstiviestittelystä taukoja.

– Pidä kännykkää hieman korkeammalla aina tekstatessasi.

– Katso eteenpäin joka minuutti, vedä leukasi kohti kiskaasi ja pidä itsesi tässä asennossa muutama minuutti.

– Pyörittele olkapäitäsi kun pidät käsiäsi molemmilla puolillasi. Liike tekee hyvää verenkierrolle.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Menjamin Mercer, Supri Suharjoto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja