Karri Kiven keskustelu maalivahtivalmentajan kanssa nauratti Liiga-studiossa: "Sanoin, ettei tule mitään riparia, kun se kolisee yläpesään!"

7:38
Petri Vehanen kertoi C Moren haastattelussa ajatuksen, johon Juuso Riksman ei täysin yhtynyt. Myös NHL-valmentaja Jussi Parkkila pääsee ääneen kommentoimaan suomalaisen maalivahtivalmentamisen nykytilaa.

Suomalainen maalivahtivalmennus on tuottanut jo vuosien ajan huippuluokan torjujia aivan maailman ylimmälle tasolle. Päävalmentajat tekevät monesti fiksusti vain antamalla erikoismiesten hoitaa näille kuuluvat tehtävät.

C Moren Liiga-studiossa oli hiljattain teemana maalivahtipelaaminen ja -valmennus. Paikalla ollut entinen huippuveskari Juuso Riksman otti kantaa suomalaisen maalivahtivalmennuksen tilaan.

Riksmanin, maailmanmestari Petri Vehasen ja Colorado Avalanchessa mainetta niittävän Jussi Parkkilan ajatuksia maalivahtivalmennuksesta voi kuunnella jutun videolta.

Puolustajana oman pelaajauransa kiekkoillut Karri Kivi on päävalmentajan tehtävissä joutunut harvoin puuttumaan maalivahtien tekemiseen, mutta yhden tarinan hän muistaa, jossa hän joutui kyseenalaistamaan oman kassarinsa torjuntatyylin.

– Teknisiä juttuja ei välttämättä tarvitse tietää. Haitari on iso, ja jotkut eivät ole perillä yhtään, Kivi sanoo päävalmentajien tietämyksestä maalivahtien pelaamista kohtaan.

– Kyllä minä itsekin välillä kysyin, kun yhteen aikaan oli sellainen vaihe, että maalivahdit jättivät etukulman auki. Kysyin meidän maalivahtivalmentajaltamme, että minkä takia tuo etukulma on auki ja hän sanoi, että pitää olla tuossa asennossa, jotta sitten pääsee paremmin riparille (paluukiekkoon) tulemaan.

– Minä sanoin, ettei tule mitään ribaria, kun se kolisee yläpesään! Kivi totesi naurattaen Riksmania ja studioisäntä Teemu Niikkoa.

Juuso Riksman piti Kiven lähestymistapaa juuri oikeana.

– Onneksi hän kommunikoi veskarikoutsin kanssa, ettei hän mennyt sille maalivahdille sanomaan. Jos pääkoutsi lähtisi suoraan sättämään sille molarille, niin siinä voisi olla monella paketti sekaisin siinä vaiheessa, Riksman kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja