Kärppien taistelu ei riittänyt – CHL-mestaruus taas Ruotsiin

CHL-mestaruus taas Ruotsiin 1:38

Kärpät joutui taipumaan Frölundalle Champions Hockey Leaguen finaalissa Oulun Raksilassa tiistai-iltana. Mestarien liigan voitto matkasi Ruotsiin maalein 2-1.

Frölunda hallitsi ensimmäistä 20-minuuttista ja erän loppupuolella ruotsalaisjoukkue iski molemmat maalinsa. Oscar Fantenbergin laukaus kimposi Frölundan tähtihyökkääjän Ryan Laschin kautta häkkiin ajassa 16.20.

Hetkeä myöhemmin Frölunda sai 2-0-osuman hieman onnekkaastikin. Spencer Abott survoi irtokiekkoa maalin edessä, ja lopulta peliväline meni Kärppä-puolustaja Jani Hakanpään luistimesta maaliin.

Kärpät syttyi kunnolla peliin päätöserässä. Oululaiset pääsivät kahdesti pelaamaan ylivoimaa erän alussa, ja Anton Axelssonin kakkosen viimeisellä sekunnilla Juho Keränen nosti Kärpät maalin päähän. Keräsen pienestä kulmasta lähettämä laukaus osui Frölunda-puolustaja Christoffer Perssoniin ja yllätti Frölunda-vahti Lars Johanssonin.

Kärppien kiri ei kuitenkaan riittänyt, ja Frölunda sai revanssi viime vuoden finaalitappiostaan. Vuosi sitten Artturi Lehkosen edustama Frölunda hävisi loppuottelussa Luulajalle.

Frölunda kuittasi voitosta 70 000 euroa. Kärpille kakkostila toi 30 000 euroa.

CHL Extra -ohjelma tänään MTV3-kanavalla ja Katsomossa kello 22.35 alkaen!

Ryan Lasch ohjaa Frölundan 1-0-johtoon 1:20

Frölundan 2-0-maali pomppaa onnekkaasti Hakanpään luistimesta 1:13

Keränen kaventaa onnekkaalla osumalla 1:19