Kärpät tyly vieras JYPille, SaiPa nuiji Lukon

SM-liigan tiistain kierroksen ottelussa JYP - Kärpät oululaiset kävivät Jyväskylässä näyttämässä miten pelataan jääkiekkoa. Ottelu päättyi Kärppien suurinumeroiseen 10-2-voittoon. SaiPa puolestaan nuiji Lukon kotonaan maalein 9-2.

Ottelu oli heti alusta lähtien Kärppien hallintaa, sillä Andrei Potaitshuk vei vieraat 0-1-johtoon ajassa 2.02. JYPin Tomas Chlubna yritti pitää kotijoukkeen mukana pelissä onnistumalla 1-1-tasoituksessa pelikellon näyttäessä 4.55. Kärpät karkasi kuitenkin 3-1-eräjohtoon Lasse Kukkosen ja Brett Liebersin osumilla.

Toisessa erässä Kärpät iski neljästi Mika Pyörälän, Pekka Saarenheimon, Jari Viuhkolan ja Petr Tenkratin osumilla. JYP ei onnistunut maalinteossa kertaakaan ottelun toisessa erässä, joten peli oli kahden erä jälkeen jo 1-7.

Kolmannessa erässä Kärppien Pyörälä ja Saarenheimo onnistuivat toistamiseen maalinteossa mieheen ja ottelun 10-2-loppulukemat iski Henrik Juntunen. JYPin toisen maalin kirjautti nimiinsä Eric Perrin.

Tiistain kierroksella Lukolla ei ollut mahdollisuuksia katkaista SaiPan tappiottomien otteluiden putkea. SaiPa vei ottelun lopulta selvästi 9-2-lukemin. Ässät puolestaan nipisti 2-2-tasapelin Jokereista, Tappara kuritti Pelicansia Lahdessa 4-1-numeroin ja Ilves puolestaan piti liigapisteet Tampereella Bluesia vastaan maalein 5-1.