Kärpät kaatoi ylivoimamaaleilla Ässät

Jääkiekon SM-liigan paras ylivoimajoukkue Kärpät osoitti jälleen taitonsa, kun joukkue voitti torstain kierroksella Oulussa vierailleen Porin Ässät maalein 5-2 (1-0, 1-2, 3-0). Maaleistaan kotijoukkue teki kolme pelatessaan ylivoimalla.

Kärpät ratkaisi voiton kolmannessa erässä, kun vieraiden puolustaminen viidellä pakilla alkoi hyytyä. Kotijoukkueen puolustaja Ilkka Mikkola sekä hyökkääjät Juha-Pekka Haataja ja Michal Bros käyttivät saamansa tilaisuudet ja iskivät maalin mieheen.

Kärppien kahdesta ensimmäisestä maalista vastasivat puolustaja Jouni Loponen ja laituri Juhamatti Aaltonen. Varsinkin alkukaudesta pitkää sivussa loukkaantumisen kanssa ollut Loponen osoitti kokeneen pelaajanotteita myös yhdellä maalisyötöllä.

- Meidän pakit kunnostautuivat jälleen tekemällä nöyrää puolustustyötä pitäen samalla koko viisikkopelaamisen koossa, Kärppien valmentaja Kari Jalonen kertoi.

Kotijoukkueen paras oli kuitenkin Petr Tenkrat, joka jaksoi pitää vauhtia kaukalossa loppuun asti. Parasta taitoa hän osoitti ensimmäisen maalin syntyhetkellä, kun hän kiersi ensin Ässien kapteenin Pasi Peltosen ja vielä perään maalin. Siihen päälle tuli vielä nappisyöttö Loposelle. Tekrat teki loistavan esityön myös Brosin ampumaan maaliin.

Tasoltaan ottelu jäi vaisuksi runsaiden jäähyjen takia. Kärpillä oli seitsemän kaksiminuuttista, mutta vierasjoukkueella yhteensä 72 minuuttia. Niistä kaksi oli pelirangaistusta, jotka tulivat Pasi Peltoselle ja Matt Nickersonille ja yksi 10 minuutin käytösrangaistus Marko Kivenmäelle. Tavallisia kahden minuutin jäähyjä Ässille kirjattiin kymmenen.

- Ei hävitty tuomarin takia, mutta jotain hänellä taisi olla Nickersonia kohtaan. Ilmeisesti naama ei miellyttänyt, koska joutui ulos ilman tappelua, Ässien valmentaja Mika Toivola kuittasi osan jäähyistä.

Kärpät-Ässät 5-2 (1-0, 1-2, 3-0)

1. erä: 19.39 Jouni Loponen (Petr Tenkrat-Tomi Mustonen) 1-0.

Jäähyt: 3.31 Atte Pentikäinen Ä 2 min, 7.17 Marko Kivenmäki Ä 10 min, 8.17 Ari Vallin K 2 min, 11.49 Ilkka Mikkola K 2 min, 12.00 Pasi Nielikäinen Ä 2 min.

2. erä: 24.00 Patrik Forsbacka (Matti Kuparinen-Juha Kiilholma) 1-1, 28.02 Juhamatti Aaltonen (Janne Pesonen-Topi Jaakola) 2-1 yv, 37.26 Rob Hisey (Jesse Joensuu) 2-2.

Jäähyt: 20.35 Jaakola K 2 min, 26.28 Hisey Ä 2 min, 30.16 Leo Komarov Ä 2 min, 30.56 Pasi Peltonen Ä 20 min, 32.59 Oskari Korpikari K 2 min, 33.59 Tommi Paakkolanvaara K 2 min, 33.59 Nielikäinen Ä 2 min, 33.59 Mikko Rautee Ä 2 min, 33.59 Matt Nickerson Ä 2 min, 35.59 Nickerson Ä 20 min, 39.05 Jesse Saarinen Ä 2 min.

3. erä: 48.44 Mikkola (Paakkolanvaara-Pesonen) 3-2 yv, 49.14 Juha-Pekka Haataja (Jyri Junnila-Loponen) 4-2, Ässät aikalisä 49.14, 56.21 Michal Bros (Tenkrat) 5-2 yv.

Jäähyt: 43.43 Jaakola K 2 min, 48.15 Marko Toivonen Ä 2 min, 53.08 Aaltonen K 2 min, 53.13 Kristian Kuusela Ä 2 min, 55.13 Justin Forrest Ä 2 min.

Jäähyt yht: Kärpät 7x2 min = 14 min, Ässät 11x2 min ja Marko Kivenmäki 10 min ja Pasi Peltonen PRK ja Nickerson PRK = 72 min.

Torjunnat: Niklas Bäckström K 5+12+7=24, Tuomas Nissinen Ä 5+3+(0)=8 (vaihto 26.17/1-1), Juuso Riksman Ä (0)+11+14=25.

Tuomarit: Aleksi Rantala (Janne Isometsä ja Juha Kautto).