Kärpät hallitsi, mutta kärsi kirvelevän tappion – Suomen mestaruus ratkeaa seitsemännessä ottelussa: "Legendaarinen voitolla yöhön ja ehkä tappiollakin"

Mikko Manner: Oulussa mahdollisuus synnytää sankaritarinoita 1:28
Pääkuvan videolla Mikko Mannerin koko haastattelu!

Oulun Kärpät oli lähellä Suomen mestaruutta torstai-iltana Hämeenlinnassa, mutta HPK venytti finaalisarjan seitsemänteen otteluun 1-0-voitollaan. 

Kärpät pelasi vahvasti ja pystyi luomaan tukuttain laadukkaita maalipaikkoja, mutta HPK:n maalivahti Emil Larmi pelasi vakuuttavasti ja torjui kaikki 27 laukausta. 

HPK pystyikin venyttämään finaalisarjan seitsemänteen otteluun, kun Valtteri Puustinen ohjasi toisessa erässä 1-0-voittomaalin. HPK voitto tiesi sitä, että viihdyttävässä finaalisarjassa nähdään legendaarinen seitsemäs ottelu. 

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner totesi, että seitsemännen ja ratkaisevan ottelun asetelma on molemmille sama.

– Se on legendaarinen ”voitolla yöhön” ja ehkä tappiollakin. Mahtava huipennus tulee kauteen ja itse olen saanut kokea vastaavan apuvalmentajana. Kyllä siinä on päiväunet jäänyt aika vähiin, Manner totesi MTV Urheilulle.

Kärpät on ollut läpi finaalisarjan pelillisesti jäljessä, mutta torstai-iltana asetelma kääntyi.

– Jos viimeksi olimme pelillisesti jäljessä, emmekä ehkä olisi ansaittu voittoa ja olimme tehokkaita, niin nyt kävi päinvastoin. HPK onnistui mahtavasti suojelemaan omaa maaliaan, ja Larmi oli huikea maalilla. Game 7 on varmasti ihan oikeutettu tähän kiekkokevääseen, Manner pohti. 

Suomalainen jääkiekkokansa on käynyt kiivastakin keskustelua Kärppien pelitapamuutoksesta, kun oululaiset ovat vaihtaneet rallattelevan hyökkäyspelaamisen tiiviiseen puolustuspelaamiseen.

Manner muistutti, että HPK on pakottanut Kärpät tällaiseen muutokseen. 

– HPK on onnistunut kääntämään peliä niin nopeasti, joten olemme olleet puolustuskannalla ja tänään onnistuimme ehkä vähän enemmän pääsemään heidän puolustusalueelle.

Finaalisarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan lauantaina Oulussa. 

Katso pääkuvan videolta Mikko Mannerin koko haastattelu!


  

Lue myös:

    Uusimmat