Mainos

Kärkkäisen lehdessä syytetään juutalaisia koulujen muuttamisesta aivopesukeskuksiksi: ”Raflaavuus herättää keskustelua”

Magneettimedian seuraajaksi perustettu julkaisu kirjoittaa suomalaisen koulun muuttuneen aivopesulaitokseksi ja syyttää tästä juutalaisia alan asiantuntijoita. Lehden päätoimittajan mukaan kyseessä on kirjoittajan oma näkemys ja raflaavat sanavalinnat herättävät keskustelua.

KauppaSuomi-ilmaisjakelulehti on julkaissut kirjoituksen, jossa suomalaisen koulujärjestelmän sanotaan muuttuneen poliittiseksi aivopesukeskukseksi.

Syypää tähän on jutun kirjoittajan mukaan ennen kaikkea antropologi Israel Ehrenburgin ja pedagogi Karmela Liebkindin vaikutus. Heidän juutalaisuutensa nostetaan esille kirjoituksessa.

– Suomen koulumaailman tärkein ”rasisminvastainen” auktoriteetti on vuosikymmenten ajan ollut – tekstin alussa jo mainittu – juutalainen Karmela Liebkind, tekstissä kirjoitetaan.

– Liebkindin rotuteorioiden perustuskivi on ”antropologi” Israel Ehrenburg, joka myöhemmin vaihtoi nimensä vähemmän huomiota herättäväksi Ashley Montaugiksi.

Päätoimittaja ei pidä juutalaisvihamielisenä

KauppaSuomi perustettiin Magneettimedian jatkajaksi. Magneettimedian kustantaja Juha Kärkkäinen on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan lehden juutalaisvastaisten kirjoitusten vuoksi.

Iltalehden mukaan Kärkkäinen totesi KauppaSuomen perustamisen yhteydessä, että lehti ei jatkossa keskity juutalaisvihaan. Lehden päätoimittaja Riitta Ahola ei pidä kirjoitusta juutalaisvihamielisenä.

– Minun mielestäni tässä ei ole juutalaisvihaa, vaan käsitellään suomalaista koulujärjestelmää, hän sanoo MTV Uutisille.

Aholan mukaan kirjoitus ei kuvasta lehden linjaa ja se eroaa mielipidekirjoituksesta vaan siinä, että on pidempi ja perusteellisempi.

– Meillä on Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tällainen juttusarja, jossa käsitellään Suomen yhteiskunnan osia eri näkökulmista. Olisi pitänyt olla maininta, että kyse on kirjoittajan omasta näkemyksestä.

"Ihan mitä tahansa ei julkaista"

Artikkelin keskeisin sisältö on, että jutun kirjoittaja pitää suomalaisen koulujärjestelmän pyrkimystä kasvattaa lapset suvaitsevaisiksi aivopesuna ja propagandana.

Näkemyksiä tehostetaan värittyneillä tulkinnoilla kulttuuriteorioista ja vihamielisellä kielenkäytöllä, jossa esimerkiksi transsukupuolisuus leimataan perversioksi, johon ”homolobbarit” kannustavat.

– Erilaisiin seksuaalisiin perversioihin suorastaan kannustetaan. 1970-luvulla suosituin perversio oli pedofilia, 2010-luvulla puolestaan "transsukupuolisuus" ja sukuelinten silpominen eli kirurgiset sukupuolenvaihdokset, artikkelissa kirjoitetaan.

Mielipidekirjoitukseksikin kielenkäyttöä voi pitää loukkaavana. Ahola ei kuitenkaan ajattele, että hyvien tapojen rikkomisen raja olisi ylittynyt.

– Ei ihan mitä tahansa julkaista, jos siinä esimerkiksi rikotaan lakia tai hyviä tapoja tai ei perustella. Tässäkin olisi tietenkin voinut tarkemmin nimetä lähteet.

– Ei kieli ollut kaikilta osin hyvien tapojen mukaista, mutta sillä tavalla raflaavaa, että herätti keskustelua.

Kirjoituksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.