Karitsan sisäfilee
- 4 karitsan sisäfileetä
- kirkasta voita paistamiseen
- 4 oksaa timjamia
- suolaa
- pippuria
Poista lihasta kalvo. Suolaa ja pippuroi. Paista kuumalla pannulla kirkkaan voin kanssa. Kääri filee paistovoin ja timjamin kanssa folion sisään vetäytymään 5 minuutiksi. Leikkaa filee pitkittäin kahteen osaan ja laita tarjolle.
Vuohenjuustoperunat
- 400 g rosamunda-perunaa
- 50 g vuohenjuustoa
- 1 timjamin oksa
- 1 dl kulutusmaitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl perunan keitinlientä
- 50 g voita
- suolaa
Keitä perunat suolavedessä. Keitä maitoa ja kermaa kasaan n. kolmannes timjamin kera. Jos huuhtelet kattilan vedellä ennen käyttöä, maito ei pala niin helposti pohjaan. Paseeraa perunat siivilän läpi. Lisää joukkoon voi. Poista vuohenjuustosta pinta ja lisää joukkoon. Lisää viimeisenä kokoonkeitetty kerma sekä tarvittaessa keitinlientä. Tarkista suola.
