Karitsan paahtopaisti ja caponata kevätsipulilisäkkeellä

Karitsan paahtopaisti

  • 4-6 kotimaista karitsan paahtopaistia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tuoretta oreganoa
  • 1 dl extra virgine -oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • valkopippuria

Mausta huoneenlämpöiset paahtopaistit suolalla ja pippurilla. Keitä valkosipuleita n. 5 minuuttia. Poista oreganon lehdet varresta ja hienonna. Sekoita valkosipulit, oregano, oliiviöljy ja suola tahnaksi. Ruskista paistit pannulla, lisää sekaan voita.Hiero tahna paistien pintaan ja kypsennä loppuun uunissa 200°C:ssa 10 minuuttia.Anna vetäytyä leikkuulaudalla n. 10 minuuttia ja leikkaa palasiksi.

Caponata

  • 6 luumutomaattia
  • 1 munakoiso
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 mieto punainen chili
  • 2 salottisipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • ½ dl huuhdeltuja kapriksia
  • 2 dl extra virgine -oliiviöljyä
  • ½ dl oreganon lehtiä
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • puolikovaa italialaista vuohenjuustoa

Leikkaa tomaatit kahdeksaan osaan. Kuutioi munakoiso, sipulit, paprikat, chili ja kesäkurpitsa. Hienonna oregano. Paista chili runsaassa oliiviöljyssä. Lisäämunakoiso ja paista pehmeiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää muut vihannekset sekä oregano ja paista n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Valuta liemi erikseen. Laita liemi kattilaan ja kiehauta. Vatkaa joukkoon pariruokalusikallista oliiviöljyä. Murenna valmiin caponatan päälle vuohenjuustoa.

Kevätsipulilisäke

  • kevätsipuleita
  • valkopippuria
  • suolaa
  • oreganoa
  • oliiviöljyä

Pyörittele kevätsipulit suolalla, valkopippurilla ja oreganolla maustetussa oliiviöljyssä. Tarjoile valmiin annoksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat