Karitsan paahtopaisti
- 4-6 kotimaista karitsan paahtopaistia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl tuoretta oreganoa
- 1 dl extra virgine -oliiviöljyä
- merisuolaa
- valkopippuria
Mausta huoneenlämpöiset paahtopaistit suolalla ja pippurilla. Keitä valkosipuleita n. 5 minuuttia. Poista oreganon lehdet varresta ja hienonna. Sekoita valkosipulit, oregano, oliiviöljy ja suola tahnaksi. Ruskista paistit pannulla, lisää sekaan voita.Hiero tahna paistien pintaan ja kypsennä loppuun uunissa 200°C:ssa 10 minuuttia.Anna vetäytyä leikkuulaudalla n. 10 minuuttia ja leikkaa palasiksi.
Caponata
- 6 luumutomaattia
- 1 munakoiso
- 2 punaista paprikaa
- 1 mieto punainen chili
- 2 salottisipulia
- 1 kesäkurpitsa
- ½ dl huuhdeltuja kapriksia
- 2 dl extra virgine -oliiviöljyä
- ½ dl oreganon lehtiä
- merisuolaa
- valkopippuria
