Kari Jalonen vai Antti Pennanen? Nuorten Leijonien valmentajasta epäselvyyttä kesän MM-kisoissa – näin vastaa Jääkiekkoliitto

Vuodenvaihteessa koronaviruspandemian vuoksi keskeytetyt alle 20-vuotiaiden MM-kisat pyritään pelaamaan loppuun tulevana kesänä viimeistään elokuuhun mennessä. Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen vahvisti suunnitelmat MTV Urheilulle.

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif vahvisti uutistoimisto RIA Novostille tiistaina, että nuorten MM-turnaus pelataan loppuun ensi kesänä Kanadan Edmontonissa ja Red Deerissä.

IIHF:n suunnitelmat ovat kiirineet myös Suomen Jääkiekkoliiton tietoisuuteen.

– Kisat pyritään pelaamaan loppuun. Lähtökohta on se, että joko kesällä tai alkusyksystä elokuussa. Lopullisia päivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon. Hyvin suurella todennäköisyydellä kisat tullaan pelaamaan loppuun, Nuorten Leijonien GM:nä toimiva Kimmo Oikarinen vahvistaa MTV Urheilulle.

Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jouduttiin vuodenvaihteessa keskeyttämään maailmalla ja turnauksen sisälläkin pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi. Jo pelattujen pelien tulokset jäävät voimaan, mutta koronaviruksen vuoksi perutut pelit pelataan, minkä jälkeen turnaus jatkuu normaalin otteluohjelman mukaisesti.

Turnausjoukkueiden kokoonpanoihin voi kesällä tehdä muutoksia.

– Keskeytyneet kisat tullaan pelaamaan 2002- ja sitä nuoremmilla ikäluokilla. Pelaajia saa vaihtaa. Niitä rostereita, jotka vuodevaihteessa oli, saa muokata, Oikarinen kertoo.

MM-turnauksen uusi ajankohta asettaa omanlaisia haasteita myös Nuorille Leijonille. Päävalmentajana vuodenvaihteen turnauksessa toimineen Antti Pennasen sopimus päättyy keväällä ja Pennasen saappaisiin astuu kokenut Kari Jalonen.

Suomen on seuraavaksi pohdittava, kuka toimii Nuorten Leijonien päävalmentajana kesällä jatkuvassa turnauksessa.

– Ensin odotetaan virallinen päätös siitä, milloin pelit pelataan, jotta voidaan sitten sen asian suhteen tehdä jatkotoimia. Totuus on se, että Antti Pennasen sopimus loppuu tähän kevääseen ja Kari Jalosen sopimus alkaa vastaavasti.

– Käydään se herrojen kanssa läpi, kunhan sen aika on. Totta kai riippuen siitä, missä Pennanen töitään jatkaa, niin hänenkin työnantajallansa on siihen sanansa sanottavana, Oikarinen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat