Kari Aihisella hulvaton muisto Roger Mooresta – Bond-tähden vierailu ravintolassa sai nolon alun

Kokkisotaan mukaan lähtevä Kari Aihinen paljasti unohtumattomimman hetken, jonka hän on ravintolauransa aikana kohdannut.

Kokkisota tekee paluun keväällä 2017 MTV3-kanavalle. Kokkisota on 90-luvulla alkunsa saanut ruokaohjelma, jonka jokainen tuolloin televisiota katsonut takuulla muistaa.

Yksi kokkisodan uusista kokeista on ravintola Savoyn pitkäaikainen keittiöpäällikkö Kari Aihinen. Konkari odottaa innolla uutta haastetta.

– On kiva päästä tekemään tällaista formaattia. Meillä on hyvä jengi mukana. Nyt kun pääsee synnyttämään legendaarista ohjelmaa uudelleen, niin ylpeänä ja innokkaana olen siinä mukana, Aihinen sanoo.

Televisiotöitä aiemminkin tehnyt Aihinen lähtee mukaan rennolla asenteella ja sanoo tarvittaessa auttavansa kisassa kollegoitaan.

– Tietenkin koitan auttaa ja rentouttaa jengiä. Olen kuitenkin viimeiset viisi vuotta ollut kameran edessä, että osaan auttaa, jos joku jäätyy. Pitää tehdä vaikka joku pieni jekku, niin tunnelma rentoutuu.

Aihinen on toiminut ravintola Savoyn keittiöpäällikkönä jo 11 vuotta ja päässyt tekemään ruokaa monille supertähdille. Vuosien varrella ravintolassa on vieraillut maailmanluokan tähtiä aina Ozzy OsbournestaRoger Mooreen. Erityisesti Bond-elokuvista tutun Mooren vierailu on jäänyt ikuisesti Aihisen mieleen.

– Muutama vuosi sitten meihin otettiin yhteyttä, että Roger Moore haluaa tulla syömään. Hän halusi tulla hyvin iisisti kulmapöytään ja olla rauhassa ilman mitään julkisuutta. Moore asteli sisään aurinkolasit päässä ettei kukaan tunnistaisi häntä.

– Unohdimme kuitenkin informoida pianistia ja kun Roger tuli saliin, niin pianisti alkoi soittamaan Bond-elokuvan tunnusmusiikkia. Koko Savoyn 140 paikkaisen salin väki kääntyi katsomaan, kun Moore asteli sisään. Ei ihan onnistunut tämä salassapitovelvollisuus, Aihinen naurahtaa.

Räikeästä vastaanotosta huolimatta Moore suhtautui kuitenkin tilanteeseen asiallisesti.

– Hän oli fantastinen ja todellinen herrasmies. Hän kiitti ruuasta, kätteli ja kysyi pari kysymystä. Hän oli todella maailmanluokan stara, Aihinen muistelee.

Kokkisota keväällä 2017 MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat