#Karanteenitaide-haaste tuo taas iloa korona-arkeen Suomessa: Katso video ihmisten kekseliäistä teoksista – "Ei voi kuin hattua nostaa luovista ratkaisuista"

0:50
Katso videolta suomalaisten luovat ja nerokkaat versiot tutuista taideteoksista.

Museokortti päätti järjestää #Karanteenitaide-haasteen viime keväänä, kun Suomeen julistettiin sulkutila. Nyt Museokortti haastaa ihmiset luomaan uudestaan omia versioita tutuista taideteoksista.

Haaste on saanut ihmiset heittäytymään ja luomaan uskomattoman luovia taideversioita.

Museokortin kehitysjohtajan Seppo Honkasen mukaan suomalaiset ovat reagoineet haasteeseen erittäin hyvin.

– Olemme saaneet innostavaa palautetta. On hauska seurata, kun uusia julkaisuja tulee. Ei voi kuin hattua nostaa luovista ratkaisuista.

Haasteen idea syntyi viime keväänä. Nykyisen koronatilanteen vuoksi haaste päätettiin laittaa pystyyn uudestaan. Alun perin idea on syntynyt ulkomaalaisen @tussenkunstenquarantaine-tilin kautta.

– Innostuimme siitä ja halusimme tuoda idean myös Suomeen.

"Karanteenitaide" uudissanana Suomessa

Viime keväänä haaste sai niin paljon huomiota, että sana karanteenitaide lisättiin Kotimaisten kielten keskuksen sanatietokantaan.

– Onnistuttiin saamaan uusi sana Suomeen, naurahtaa Honkanen.

Haasteeseen voi osallistua sosiaalisen median kautta. Hastagilla #Karanteenitaidetta löytyy Instagramista tällä hetkellä noin 5000 julkaisua. Museokortti saa kuitenkin kuvia myös muista kanavista ja sähköpostitse. Tarkkaa osallistujamäärää ei tiedetä, mutta julkaisujen määrästä näkee, että ihmiset ovat innostuneet ajatuksesta.

– Tämä on hieno idea. Pidetään kulttuuri ja taide mielessä näinäkin aikoina.

Katso yllä olevasta videosta uskomattoman nerokkaat versioita tutuista taideteoksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja