Yhdysvalloissa koronaviruspotilas päästettiin vahingossa kotiin, Venäjällä ainakin kolme ihmistä karannut karanteenista: "Hyppäsin sairaalan ikkunasta"

1:20
Japanissa eristyksissä olevalla risteilyaluksella on todettu uusia koronavirustartuntoja.

Maailmalla tapahtuu kummia koronaviruskaranteenissa olevien keskuudessa – toiset kotiutetaan vahingossa, toiset karkaavat omatoimisesti sairaaloista.

Koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä Kiinasta evakuoitu Yhdysvaltain kansalainen päästettiin eilen vahingossa pois San Diegon sairaalasta, kertoo The Guardian. Yhdysvaltain tautikeskuksen mukaan sairaalasta kotiutetulla potilaalla on todettu koronavirus. 

Potilas saapui viime viikolla Kiinasta evakuotujen keskuudessa ja hänet laitettiin karanteeniin.

Todettu koronavirustapaus on Yhdysvaltojen 13. tämänhetkisten tietojen mukaan. Yhteensä 232 Yhdysvaltain kansalaista on paraikaa 14 päivän karanteenissa saavuttuaan Miramar-tukikohtaan Kiinasta.

Kauas potilaat karkaavat

Venäjällä Samaran kaupungissa raskaana oleva nainen karkasi pienen poikansa kanssa karanteenista, koska ei jaksanut enää sairaalan oloja. Nainen oli vähän aikaa sitten tullut takaisin Venäjälle Kiinan Hainanin maakunnasta, kun hänen pojallaan nousi kuume ja alkoi yskä. 

Pietarilaissivusto Fontankan mukaan naiselle luvattiin ensin sairaalassa, että koronaviruksen tulokset valmistuisivat kolmessa vuorokaudessa, sitten odotus venyi viiteen vuorokauteen, ja sitten yhdeksään. Lääkäreiden mukaan tuloksilla ei lopulta ollut mitään väliä, koska naisen ja hänen poikansa piti joka tapauksessa viettää sairaalassa karanteenissa ainakin 14 vuorokautta.

– Lääkärit tulivat katsomaan meitä täynnä reikiä olevissa hanskoissa, ilman hengityssuojaimia. Pelkäsin, että saamme heiltä jonkun taudin, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin karata. Hyppäsin ikkunasta, ja seuraavana päivänä minulle soitettiin sekä poliisista että sairaalasta, nainen kertoo venäläismedialle.

Toinen tapaus sattui Pietarissa, kun 32-vuotias tammikuun lopussa Kiinasta palannut nainen rikkoi huoneensa sähkölukon ja lähti karanteenista kotiin. Naisen mukaan kukaan ei toistaiseksi ole soittanut hänelle tai etsinyt häntä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja