Käräjäoikeus hylkäsi UPM:n turvaamistoimihakemuksen lakkorajoista

2:30
Paperiliitto ja Metsä Group sopuun, mutta uhkaako lakko yhä UPM:ää – näin liiton puheenjohtaja avasi tiukkaa tilannetta joulukuun puolivälissä.

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt metsäyhtiö UPM:n vaatimuksen lakkorajoja koskevasta väliaikaisesta turvaamistoimesta.

Käräjäoikeus katsoo, ettei tilanteessa ole edellytyksiä määrätä vaadittua turvaamistointa ilman, että Paperiliitolle varataan ensin tilaisuus tulla kuulluksi asiassa.

UPM turvaamistoimihakemus on kuitenkin edelleen vireillä.

UPM ilmoitti eilen jättäneensä Helsingin käräjäoikeudelle turvaamistoimihakemuksen. Yhtiö vaati, että käräjäoikeus määrää Paperiliiton asettamaan lakkorajat, joilla yhteiskunnan kannalta kriittisen tärkeät toiminnot rajataan mahdollisen lakon ulkopuolelle. UPM vaati myös, että turvaamistoimi määrätään ilman, että Paperiliitolle varataan tilaisuus tulla kuulluksi.

Uutista tarkennettu 30.12.2021 kello 15.55. tiedolla siitä, että vaikka käräjäoikeus ei myöntänyt turvaamistoimea väliaikaisena, UPM turvaamistoimihakemus on edelleen vireillä. Käräjäoikeus varaa Paperiliitolle mahdollisuuden lausua asiassa ennen kuin se tekee ratkaisunsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja