Mainos

Käräjäoikeus hylkäsi TKK:n syytteet

Espoon käräjäoikeus hylkäsi tänään syytteet Teknillisen korkeakoulun 1990-luvun tilisotkuista.

Espoon käräjäoikeus hylkäsi tänään antamallaan tuomiolla Teknillisen korkeakoulun 1990-luvun tilisotkuista nostetut syytteet. Käräjäoikeus katsoi, ettei syytettyjen virkamiesten toimintaa voinut pitää törkeänä virka-aseman väärinkäyttämisenä.

Oikeudenkäynti liittyi EuroMBA-koulutusohjelman rahoitukseen. Valtionsyyttäjä oli vaatinut törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ehdollista vankeutta TKK:n entiselle rehtorille Jussi Hyypälle sekä koulutusohjelman esimiehinä toimineille professoreille Martti M. Kailalle ja Karl Töttermanille. Käräjäoikeus hylkäsi myös Kailan ja Töttermanin saamat väärennyssyytteet sekä TKK:n vahingonkorvausvaatimukset.

TKK vaati Hyypältä ja Kailalta yli 433 000 euron ja Töttermanilta yli 83 400 euron korvauksia.

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe oli katsonut kolmikon vastanneen päätöksistä, joilla koulutustuloja ohjattiin korkeakoulun ulkopuoliseen osakeyhtiöön vuosina 1989-2000. Rahoja käytettiin muun muassa EuroMBA-ohjelmassa työskennelleille maksettuihin lisäpalkkioihin. Järjestelyn ansiosta koulutusohjelmalle saatiin prameammat puitteet kuin jos rahaliikenne olisi hoidettu tavalliseen tapaan korkeakoulun sisällä.

Talouden hoitoon liittyneissä menettelytavoissa oli epäselvyyksiä ja virheellisyyksiä, mutta käräjäoikeus ei löytänyt osoitusta suoranaisista väärinkäytöksistä. Käräjäoikeus totesi, ettei osaakaan EuroMBA-ohjelman koulutusmaksuista käytetty mihinkään muuhun kuin ohjelmasta koituneiden kulujen maksamiseen.

Asiassa ei myöskään osoitettu, että syytetyt olisivat EuroMBA-ohjelman puitteissa käyttäneet TKK:n määräysvallassa olleita varoja koulun määräysten tai sääntöjen vastaisesti. Näin ollen myös korvausvaatimukset hylättiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.