Mainos

Käräjäoikeus: Aarnio syyllinen Trevoc-jutussa - ehdotonta vankeutta

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on tuomittu yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen niin sanotussa Trevoc-jutussa.

Vaikka alle kahden vuoden rangaistukset määrätään yleensä ehdollisena, tässä tapauksessa oikeus katsoi Aarnion rikosten olleen niin vakavia, että rangaistus on kärsittävä ehdottomana.

Helsingin käräjäoikeus katsoi Aarnion syylliseksi neljässä syytekohdassa. Yhden syytekohdan osalta syytteet hylättiin. Lisäksi Aarnio tuomitaan viralta pantavaksi.

Aarnio tuomittiin lahjuksen ottamisesta, kahdesta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä sekä rekisterimerkintärikoksesta. Sen sijaan Aarnio ei oikeuden mukaan syyllistynyt törkeään petokseen.

Trevoc-haarassa on kyse siitä, että Aarnion katsotaan käyttäneen tosiasiallista päätäntävaltaa seurantalaitteita valmistavassa Trevocissa samaan aikaan, kun hän toimi Helsingin huumepoliisin päällikkönä. 

Helsingin poliisilaitos tilasi seurantalaitteita Trevocilta.

Viiden osalta kaikki syytteet hylättiin

Helsingin käräjäoikeus langetti muille Trevoc-vyyhdistä syytteessä olleille huomattavasti lyhyempiä tuomioita tai vapautti heidät syytteistä kokonaan.

Trevocin toimitusjohtaja Pasi Patama tuomittiin avunannosta törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen, mutta syytteet rekisterimerkintärikoksesta, törkeästä petoksesta ja törkeästä lahjuksen antamisesta hylättiin. Hänelle langetettiin viiden kuukauden ehdollinen rangaistus.

Myös Trevocin entinen vastuuhenkilö tuomittiin avunannosta törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen. Hän sai neljän kuukauden ehdollisen rangaistuksen ja hänenkin osaltaan hylättiin syytteet rekisterimerkintärikoksesta, törkeästä petoksesta, törkeästä lahjuksen antamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Lisäksi jengipomo Keijo Vilhusen sisko sai 60 päiväsakkoa rekisterimerkintärikoksesta.

Viiden vastaajan osalta syytteet hylättiin. Heidän joukossaan on muun muassa Vilhunen, kaksi Trevocin toiminnassa mukana ollutta henkilöä sekä kaksi Trevocin vastuuhenkilön sukulaista.


Uutista on muutettu klo 16.58. Jutussa kerrottiin virheellisesti, että Aarnio olisi tuomittu törkeästä lahjuksen ottamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.