Mainos

Kansanedustajan ehdotus: Koululaiset kesälomille vasta juhannuksena – "Varmaan monet vanhemmat miettivät mitäs nyt"

Mikkeliläinen kansanedustaja, Lenita Toivakka (kok.) nosti tänään Twitterissä esille jokakesäisen aiheen, koululaisten kesäloman ajankohdan siirtämisen. Hän ehdottaa kesäloman alun siirtämistä juhannukseen ja päättymään syyskuun alussa.

Keskustelu koululaisten kesälomien siirtämisestä alkaa yleensä elokuussa, mutta koleana alkanut kesäkuu sai kansanedustajan nostamaan aiheen esille jo nyt.

Toivakan mukaan kesäloman ajalla on vaikutusta sekä perheisiin että matkailuun. Kotimaan kysynnän hiipuessa kesälomien loputtua, hiipuvat myös matkailupalvelut.

– Se vaikuttaa tietenkin myös ulkomaan matkailijoihin ja turisteihin, millä tavalla he pystyvät kesä Suomea kokemaan ja hyödyntämään. Palvelut on hyvin paljon heikommat koulujen alettua elokuussa kuin keskikesällä.

"Perheiden kannalta parempi"

Toivakan mukaan Suomen tulisi seurata Keski-Euroopan maiden sekä Viron, Ruotsin ja Venäjän mallia, jotka kaikki ovat maita, joissa koulu alkaa syyskuun alussa. Toivakka uskoo, että muutos helpottaisi perheiden kesää.

– Perheiden kannalta olisi parempi, että lapset ovat pidempään kesäkuussa koulussa, kun on usein koleaa ja vanhemmat ovat töissä, ja sitten elokuu olisi vielä perheiden lomakuukausi.

– Varmaan monet vanhemmat miettivät, että mitäs nyt, kun he itse ovat töissä ja lapset ovat lomilla, eikä vielä pääse kesää viettämään. Se on vähän kurjaa, ihan lastenkin kannalta.

Koko palvelusektori hyötyisi

Toivakan mukaan mitään konkreettista asian eteen ei ole tehty. Asiaa on avattu ministeriön ja valtioneuvoston tasolla, mutta ei ole kuitenkaan edennyt.

– Tässä on kyse matkailuelinkeinon vahvistumisesta: työpaikoista ja siitä, että saadaan matkailua kehitettyä ympärivuotiseksi elinkeinoksi. Kyllä tässä on ihan kyse työpaikoista, ei pelkästään matkailun, vaan koko palvelusektori hyötyy siitä, että kesä olisi pidempi.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.