Kansanedustajan blogi suljettiin – ylläpidolla nollatoleranssi ”salonkikelpoiselle rasismille”

Kansanedustaja Maria Tolppasen (ps.) blogi on suljettu Blogaaja.fi-palvelun ylläpidon toimesta. Ylläpito kertoo Tolppasen rikkoneen palvelun käyttöehtoja julkaisemalla vihaa lietsovia artikkeleja ja antamalla tukensa rasistisille katupartioille.

Tolppasen mukaan päätös blogin sulkemisesta ei ole oikeutettu.

– Tämä on aikamoinen hyökkäys sananvapautta vastaan. He sanoivat, etteivät hyväksy edes salonkikelpoista rasismia. En tiedä, mitä se tarkoittaa. Minä en ole rasisti.

Tolppasen blogisivulle on ilmestynyt viesti, jossa palvelun ylläpito perustelee sulkemispäätöstä.

– Palveluamme ei ole luvallista käyttää ihmisryhmiin kohdistuvan vihan lietsomiseen julkaisemalla tietoja, joissa totuutta on tarkoituksellisesti pyritty hämärtämään tai vääristelemään (esimerkiksi 5.3.2016 julkaistu artikkeli maahanmuuttajien tuista sekä lukuisat muut artikkelit).

Ylläpidon mainitsema blogikirjoitus on luettavissa täällä.

"Minulla ei ole aikaa ryhtyä keskustelemaan blogin kanssa"

Ylläpidon viestissä korostetaan, että blogaaja.fi-palvelulla on nollatoleranssi ”salonkikelpoiselle rasismille”.

– Yksiselitteisesti suljemme kaikki blogit, joissa kirjoittaja antaa tukensa uusnatsien ja väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamille rasistisille katupartioille (esimerkiksi 9.1.2016 julkaistu artikkeli).

Tammikuussa julkaistua kirjoitusta ei löydy Tolppasen blogin 8.3. arkistoidusta versiosta. On mahdollista, että ylläpito on poistanut kirjoituksen jo aiemmin.

Ylläpito syyttää Tolppasta blogikirjoituksiin liittyvien oikaisujen ja vastineiden julkaisematta jättämisestä. Tolppanen kertoo jättäneensä vastineita ja oikaisuvaatimuksia julkaisematta tietoisesti.

– Niissä on ollut epäselvyyksiä, vääristelyä ja väärää tietoa. Minulla ei ole aikaa ryhtyä keskustelemaan blogin kanssa. He voivat keskustella asioista omissa blogeissaan.

MTV Uutiset ei tavoittanut Blogaaja.fi-palvelun ylläpitäjää kommentoimaan tapausta. 

Tapauksesta uutisoivat eilen muun muassa Ilkka ja Pohjalainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja