Mainos

Kansanedustaja: Urheilun julkiset tuet valuvat miesvaltaisille lajeille

Urheiluseuroille ja eri lajeille myönnetyistä julkisista tuista hyötyvät lähinnä miehet, kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) lataa tiedotteessaan. Nuorten harrastamiseen tulisikin naisen mukaan ohjata tukia sukupuolten tasa-arvoa kunnioittaen ja harrastajamääriä arvioiden.

Vikmanin mukaan myös julkinen liikuntapaikkarakentaminen palvelee enemmän miesten ja poikien liikuntaa, kun taas naisten suosimat harrastukset jäävät huomattavasti vähemmälle yhteiskunnan tuelle.

– Kunnat tukevat ja mahdollistavat esimerkiksi jäähallien, palloilukenttien ja skeittipuistojen rakentamista, mikä on hyvä asia. Samalla paljon vähemmän julkisin varoin tuetaan esimerkiksi taitoluistelua, voimistelua, ratsastusta tai tanssia.

Vikman antaa esimerkiksi rytmisen voimistelijan Ekaterina Volkovan, joka päätti kilpauransa Suomen kehnojen harjoitteluolosuhteiden vuoksi.

– Suomen kaikkien aikojen menestynein olympiavoimistelija päätti lopettaa lupaavan uransa Rion olympialaisten jälkeen, koska koko pääkaupunkiseudulla ei ollut harjoitteluun tarvittavaa voimistelukanveesia, Vikman kertoo tiedotteessa.

Vikman vaatiikin lajeille yhdenvertaista kohtelua, joka perustuu harrastajien määrään, eli lajin suosioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja