Kansanedustaja Pekka Haavisto myy taloaan – hinta lähes 1,7 miljoonaa

Kansaedustaja Pekka Haavisto (vihr) on saneerannut puolisonsa Nexar Antonio Floresin kanssa Helsingin Munkkiniemestä vuonna 2004 ostamansa omakotitalon kokonaan.

Haavisto maksoi reilut kuusi vuotta sitten taiteilija-ateljeena toimineesta omakotitalosta 635 000 euroa. Nyt asuntoa kaupitellaan 1 690 000 euron hintaan.

Vuonna 1956 valmistuneen omakotitalon rakennutti taiteilijaprofessori Eila Hiltunen, joka on suunnitellut muun muassa Sibelius-monumentin. Talon Haavisto osti Hiltusen kuolinpesältä. Hiltunen oli kuollut vuotta aikaisemmin.

– Talo ostettiin niin sanotusti purkukuntoisena. Talo on saneerattu sisältä ja ulkoa, muun muassa ulkopinnat, ikkunat, ovet ja lämmitysjärjestelmä on uusittu, Haavisto luettelee.

Persoonallinen omakotitalo on museoviraston suojelema, joten muutos- ja kunnostustyöt on pitänyt tehdä tarkassa valvonnassa.

– Vanhaa säilyttäen taloa on saneerattu. Talossa oli tapahtunut damagea, sillä talon päälle oli kaatunut puu, ja parvekerakenteet olivat romahtaneet.

Haaviston mukaan omakotitaloa ei ollut juurikaan kunnostettu Hiltusen aikana.

– Pitkään myynnissä ollut talo vaikutti hylätynoloiselta. Sattuman kautta tämä harvinaisuus päätyi meille. Otettiin haaste vastaan, vaikka kaikki varoittelivat, että vanhassa talossa riittää yllätyksiä.

Neliöitä asunnossa on saneeraustöiden jälkeen noin 240. Myös ateljeetilat on muutettu asuinkäyttöön.

– Ohikulkijat vääntävät vitsiä, että talomme on Munkkiniemen suurin kioski tai venäläisen taiteen museo. Talon myyntihinta on 1 690 000 euroa, mutta olisi valitettavasti liioiteltua puhua miljoonavoitosta, koska talon saneeraukseen on uponnut paljon rahaa.

Haavisto sanoo olevansa puolisonsa kanssa projekti-ihmisiä, ja haussa onkin seuraava asuntoprojekti.

– Tämä talo oli viides kohde Helsingissä, missä tehtiin täysremontti. Vasara pysyy kyllä kädessä.

Talonmyynnistä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3–MIKKO KORMILAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja