Paavo Arhinmäkeä vastaan nostettiin syyte

Paavo Arhinmäkeä epäillään myös raideliikenteen häirinnästä – näin Helsingin kaupunki kommentoi graffitikohua 3:41
Arhinmäkeä epäiltiin aluksi myös raideliikenteen häirinnästä, mutta tästä häntä vastaan ei nostettu syytettä. Näin kaupunki kommentoi apulaispormestarin rikosepäilyjä.

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestaria Paavo Arhinmäkeä (vas.) vastaan on nostettu syyte Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Arhinmäkeä syytetään vahingonteosta. Syytettynä on myös toinen ihminen.

Syyttäjä kertoo STT:lle, että asiassa on tehty kaksi syyttämättäjättämispäätöstä liikenteen häirinnästä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta kerrotaan, että haastehakemus on toimitettu 21. marraskuuta. Vielä ei ole tiedossa, milloin asiaa käsitellään käräjäoikeudessa.

Poliisi kertoi kesällä, että Paavo Arhinmäkeä epäillään vahingonteosta ja raideliikenteen häirinnästä juhannusaattona. Arhinmäki oli ollut tekemässä graffitia Vuosaaren satamaan vievän junaradan tunnelissa, kun vartijat olivat ottaneet hänet ja toisen ihmisen kiinni.

Pyysi anteeksi toimintaansa Facebookissa

Arhinmäki kertoi tapahtuneesta itse Facebookissa ja pyysi anteeksi toimintaansa.

–  Olipa kyllä todella hölmösti tehty minulta ja meiltä. Jotenkin itsekin olen tuudittautunut ajatukseen, että tuollaisiin harmaisiin valmiiksi maalattuihin betoniseiniin poissa ihmisten silmistä voi tehdä maalauksia, Arhinmäki kirjoitti.

Väyläviraston tilaamat pesijät ovat sittemmin poistaneet teoksen.

Arhinmäki on entinen vasemmistoliiton kansanedustaja ja puheenjohtaja. Hän toimi kulttuuri- ja urheiluministerinä vuosina 2011–2014.

Asiasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat, joka kertoi asian liittyvän Arhinmäen Vuosaaren satamaradan varrella sijaitsevassa tunnelissa tekemään graffitiin.

Korjaus 10.23: Jutun otsikossa sanottiin virheellisesti Arhinmäen olevan kansanedustaja. Hän ei ole enää kansanedustaja, vaan Helsingin apulaispormestari.

Lue myös:

    Uusimmat