Kansanedustaja Kontula: Eipä ole ministereitä naisten raiskaukset ennen kiinnostaneet

Vasemmistoliiton kansanedustaja, kaupallista seksiä Tampereen yliopistossa tutkinut Anna Kontula ihmettelee oikeusministerin mielipiteitä turvapaikanhakijoiden tekemissä rikoksissa.

Oikeusministeri Jari Lindström on sanonut olevansa huolissaan siitä, että yhteiskuntarauha järkkyy turvapaikanhakijoiden tekemien epäiltyjen raiskaustapausten vuoksi. Kontulan mielestä Lindström on huolissaan yhteiskuntarauhasta, vaikka huomio pitäisi kiinnittää naisiin ja heidän turvallisuuteensa.

– Suomessa raiskataan pelkästään aikuisia naisia arvioiden mukaan 15 000 joka vuosi. En ole aikaisemmin kuullut, että kukaan ministeri olisi kiinnostunut siitä, että tämä jotenkin järkyttäisi yhteiskuntarauhaa. Kyllähän tämä keskeinen viesti valitettavasti on, että suomalaisia naisia saavat raiskata vain kantasuomalaiset miehet.

– Eihän tämä viestitä siitä, että oltaisiin kiinnostuneita siitä, että onko suomalainen nainen turvassa kotimaassaan ja kotonaan. Tämähän viestittää siitä, että ollaan kiinnostuneita yleisestä järjestyksestä.

– Ja minusta merkille pantavaa on että kaikki keskeiset keskustelijat ja huolestuneet tahot ovat keski-ikäisiä miehiä, jotka nostavat esiin yleisen järjestyksen, eivätkä suinkaan seksuaalista väkivaltaa, jonka eteen yhteiskunta ei ole tehnyt kaikkea mitä tehtävissä olisi, sanoi Kontula.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja