Mainos

Kansa pitää Ahon ja Kanervan valintoja poliittisina nimityksinä

Kansanedustaja, puheenjohtaja Esko Ahon ja kansanedustaja Ilkka Kanervan mahdollisia nimityksiä Suomen Pankin johtokunnan jäseniksi pidetään poliittisina virkanimityksinä.

MTVn uutisten teettämän kyselyn mukaan 59% katsoo Ahon ja 57% Kanervan mahdollisen valinnan tapahtuvan pelkästään poliittisin perustein. Sen sijaan liikenne-ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinosen valinnan Yleisradion johtajaksi arvioidaan tapahtuneen niin ammatillisin kuin poliittisinkin perustein.

Vajaa kolmannes (29%) haastatelluista arvioi kansanedustaja Esko Ahon mahdollisen nimityksen Suomen Pankin johtokuntaan tapahtuvan sekä ammatillisin ja poliittisin perustein. Vain neljä prosenttia katsoo mahdollisen valinnan tapahtuvan pelkästään ammatillisin perustein.

Myös kolmannes (30%) katsoo kansanedustaja Ilkka Kanervan mahdollisen valinnan tapahtuvan sekä ammatillisin että poliittisin perustein. Vain kaksi prosenttia pitää mahdollista valintaa pelkästään ammatillisin perustein tapahtuvana.

Heinosen valinnalle enemmän ymmärrystä

Enemmän ymmärrystä saa puolestaan ministeri Olli-Pekka Heinosen valinta Yleisradion johtajaksi. Haastatelluista 38 % pitää Heinosen valintaa pelkästään poliittisin perustein tapahtuvana, mutta sama määrä katsoo valintaan vaikuttaneen niin ammatilliset kuin poliittisetkin perusteet. Pelkästään ammatillisin perustein valinnan arvioi tapahtuneen 13% vastaajista.

Enemmistö (56%) ei hyväksy kansanedustajan ja/tai ministerin siirtymistä kesken vaalikauden muihin tehtäviin. 40 prosenttia puolestaan hyväksyy eduskunnan jättämisen kesken vaalikauden mahdollisen nimityksen myötä.

MTV3:n uutisten toimeksinnosta Research International haastatteli 501 henkilöä tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona. Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.11.2001)

Suomen Pankin nimitysruletti ärsyttää jo eduskunnassakin.
Kymmenen uutisissa (08.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.