Kansa liikuttui somehitiksi nousseesta veteraanien yhteislaulusta: "Meni suoraan sydämeen"

Linnan juhlien koskettavimmasta esityksestä vastasivat juhliin kutsutut veteraanit.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle oli tänäkin vuonna kutsuttu runsaasti maamme sotaveteraaneja kunniavieraina.

Presidentti Sauli Niinistön isännöimä ja rouva Jenni Haukion emännöimä kahvihetki presidentinlinnan peilisalissa sai erittäin liikuttavan käänteen, kun veteraanit lauloivat Veteraanin iltahuuto -kappaleen presidenttiparille.

Veteraaniryhmän laulua johti simolainen sotaveteraani Armas Ilvo.

Niinistö kuunteli esitystä vakavana ja selkeästi liikuttuneena. Esityksen päätteeksi presidentti pyyhki kyyneliä avoimesti.


Jos video ei näy, voit katsoa sen Yle Uutisten Facebook-sivuilta.

Myös Suomen kansa on liikuttunut maatamme talvi- ja jatkosodassa puolustaneiden miesten isänmaallisesta laulusta.

Yleisradion Facebook-sivuilla on yli 400 kommenttia ihmisiltä, joita video on koskettanut. Iltahuuto-videosta oli tykätty maanantai-aamuun mennessä yli 28 000 kertaa. 

Kommenteissa hersytetään veteraanien rohkeutta ja sinnikkyyttä.

– Ilman muuta illan kohokohta, piti nousta seisomaan ja isolla miehella kostui silmät.

– Varmasti oli koskettavin hetki. Ei tuota laulun tunnelmaa saa kukaan niin aidoksi kuin itse sotaveteraanit, sodan raakuuden nähneet, monen aseveljensä menettäneet. Suurkiitos heille.

Kommenttikenttään kirjoittaneilla ei ole ylisanoja heidän ihastellessaan veteraanien sisukkuutta ja positiivisuutta.

– Meni suoraan sydämeen. Kyyneleittä en pystynyt tuota kuuntelemaan. Tämä laulu kertoo kaiken ja kun veteraanit itse sen vielä lauloivat. Kosketti. Kiitos!

– Ehdottomasti kunnioitusta ja herkistystä herättävä kuoro , ja seisten kaikki kunnioittivat presidentin paikalla oloa , kunnosta riippumatta, heille ja heidän tekemälle työlle syvä kumarrus, hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Lue myös:

    Uusimmat