Mainos

Kännykkäoperaattoreiden kilpailu asiakkaista käy kuumana

Hintasota syö matkapuhelinoperaattorien kannattavuutta. Vaikka liittymien vaihtaminen on alkuvuodesta vähentynyt, on kilpailutilanne odotettua pahempi.

Elisan tulos synnytti pörssissä täydellisen paniikin. Osake rysähti yli 12:n prosentin laskuun. Kurssiromahduksen syynä oli operaattoreiden välinen hintasota, joka syö yhtiöiden kannattavuutta.

Operaattorit ovat satsanneet markkinointiin ja taistelun tuoksinassa kuluttajavirastokin on joutunut puuttumaan lähes kaikkien toimintaan.

- Tietenkin meillä on ollut erityisen kireä markkinatilanne tämän alkuvuoden aikana ja tietysti joitakin ylilyöntejäkin on varmasti tapahtunut, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila kertoo.

Tänään tuloksensa julkistanut Saunalahti on selvinnyt alkuvuodesta voittajana uusien liittymien määrässä. Samoin Elisa kertoi tänään kasvattaneensa liittymämääräänsä. TeliaSoneran kännykkäasiakaskunta sen sijaan kutistui alkuvuoden aikana, vaikka kasvoikin jälleen kesäkuussa.

Liittymien vaihtuvuus on vähentynyt alkuvuodesta, mutta todennäköisesti ihmisten into vaihtaa liittymää ei vielä tähän lopahda.

- Matkapuhelinliittymien vaihtuvuus oli erittäin suuri ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja se on kyllä tullut siitä merkittävästi alaspäin, mutta kilpailu on kireää edelleen ja kyllä vaihtuvuuttakin on, Mattila kertoo.

Hintasota on heijastunut myös operaattorien tuloksiin. Erityisesti Saunalahti on satsannut kasvuun ja tinkinyt kannattavuudestaan. Vaikka Elisa paransi tulostaan heikosta viime vuodesta, jäi sen kannattavuus odotettua pienemmäksi. Samoin kävi TeliaSoneralle.

Hinnat ovat niin alhaalla, että yksittäiset kampanjat voivat jopa tuottaa tappiota.

- Kokonaiskannattavuustaso yleisesti ottaen on kyllä edelleen ihan tyydyttävä tai hyvä. Nyt kesän aikana olleet yksittäiset kampanjat ovat johtaneet siihen, että yksittäiset tuotetyypit ovat ollet hyvin heikosti kannattavia tai jopa tappiollisia, Saunalahti Groupin toimitusjohtaja Matti Vikkula kertoo.

(MTV3)

(Talousuutiset 05.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.