Kannattaako Tim Thomasin jo huolestua? Lukon supervireinen veskari taas nollalinjalla, Ässille helpotusta Porissa – näin SM-liigakierros eteni

Lukko tekee 1-0 maalin 1:12
Harri Kainulaisen epäonnistunut laukaus nasahti Frans Tuohimaan selän taakse.

Kotikenttä oli valttia SM-liigailtamissa. Lukko nappasi kolmannen erän nykäisyllään voiton Jukureista maalein 2–0. Artjom Zagidulin piti jälleen nollan, jo kuudennen kerran tällä kaudella. Porissa Ässät otti länsirannikon veljestään mallia ja ratkaisi Sportia vastaan 4–2-kotivoiton päätöserässä.

Sarjakärki Lukko ja Jukurit tahkosivat maalitta kaksi erää. Kolmannessa Harri Kainulaisen epäonninen laukaus muuttui onnenpotkuksi, kun se nasahti Jukurit-maalin alakulmaan. Linus Nyman sinetöi 2–0-voiton ylivoimalla kolmisen minuuttia ennen loppua.

Katso Kainulaisen voittomaali pääkuvan videolta!

Lukon venäläisvahti Artjom Zagidulin piti maalinsa puhtaana jo kuudennen kerran tällä kaudella. Tasaisen vauhdin taulukolla Zagidulin on 18 nollapelin vauhdissa. SM-liigan yhden kauden ennätys on sittemmin Stanley Cupia juhlineen ja uransa päättäneen Tim Thomasin 15 nollaa kaudelta 2004–05.

Lukko jatkaa sarjakärjessä. Ero Pelicansiin on viisi pistettä, mutta raumalaiset ovat pelanneet kaksi ottelua pussinokkia enemmän.

Porissa Ässät ja Sport tehtailivat 40 minuutissa sopusointuiset kaksi maali per joukkue. Päätöskaksikymppisellä ylivoima oli Porissakin valttia. Will Graber rannerankaisi Ässille voittomaalin. Vain puoli minuuttia myöhemmin Lenni Hämeenaho viimeisteli päätöslukemat 4–2.

Ässät tekee 3-2 maalin ylivoimalla 1:02
Will Graberin voittomaali toi helpotusta Ässille.