Kannattaako pettäjälle antaa uusi mahdollisuus? Miehet vastaavat

Aina elämä ei mene käsikirjoituksen mukaan ja joskus parisuhteet päättyvät pettämiseen. MTV Lifestyle otti selvää, ovatko asiat korjattavissa vielä pettämisen jälkeenkin.

”Tyttöystäväni jäi kiinni suhteesta työkaveriinsa. Erosimme, mutta hän lähettelee edelleen viestejä ja sanoo haluavansa palata takaisin yhteen. Haluaisin samaa, mutten tiedä, voiko häneen enää luottaa. Pitäisikö suhteelle antaa uusi mahdollisuus vai ei?”, nimimerkki Jarno kysyy tällä viikolla.

"Oliko suhteenne muuten erityisen hyvä? Jos sinusta ei siltä tunnu/tuntunut niin parempi pistää nokka kohti ulappaa ja uusia tuulia. Joka suhteessa on omat plussat ja miinukset, ne pitää vaan olla itselle sopivissa asioissa, miinukset sinulle vähemmän tärkeissä ja plussat tärkeissä asioissa.

Tuntuuko että voisit itse jättää tapahtuneen taka-alalle ja rakentaa suhteen uuteen kukoistukseen? Onko suhteen uudelleen aloittamisella sinulla enemmän voitettavaa vai hävittävää? Näiden kysymysten ohella tärkein on että mitä tunnet häntä kohtaan."
– Mies, 26, avoliitossa

"Aikoinaan tyttöystäväni jäi kiinni toisen tapailusta, kysyessäni asiasta hän kielsi kaiken, mutta seuraavana päivänä myönsi asian ja erosimme. Joku aika myöhemmin palasimme kuitenkin yhteen ja kaikki oli hyvin pitkän aikaa, kunnes sain viestiä mieheltä, joka väitti heillä olleen jotain. En uskonut asiaa, mutta kyllä se epäilyksen siemen alkoi siitä kasvaa ja faktat piti vain hyväksyä. Hänellä oli muitakin ongelmia, mutta kyllä asia loppupeleissä on kiinni luonteesta.

Tämän tapauksen pohjalta sanoisin, ettei voi luottaa, jos on kerran pettänyt. Mutta toisaalta tiedän pariskuntia, joissa toinen osapuoli on pettänyt ja ovat nykyään naimisissa ja elämä kukoistaa."
– Mies, 32, sinkku

"Hyvä Jarno. Nämä ovat vaikeita tapauksia, toisaalta eivät sitten yhtään. Kerran pettänyt pettää aina uudestaan, kun sen makuun on päässyt...

Joo, poikkeuksia varmasti on, ja jos uskot, että sinua pettänyt exä on juuri se poikkeus, niin mene täysillä uusintaan. Minun neuvoni on tosin aika radikaali: Nyt kannattaisi olla se mies. Osoita vahvuutesi. Ei ole helppoa, mutta nyt pitää skarpata.

Voit antaa anteeksi, jos koet, että hänellä ollut siihen joku syy, joka liittyy sinun olemiseesi ja tekemiseesi. Jos vaan exä syyttää kovaa humalatilaa ja muita kuun ja planeettojen asentoja, niin vilkutat vaan parvekkeelta hyvästejä. Jos annat mahdollisuuden, veikkaan että häviät sen 98 prosentin varmuudella... Mutta jäähän sinne vielä se kahden prosentin mahdollisuus."
– Mies, 47, sinkku

"Nyt kun olet oman elämäsi pyörremyrskyn sisällä et luonnollisesti näe asioita kirkkaasti. Täältä ulkopuolelta asian on melko selkeä. Miksi luottaisit? Miksi antaisit uuden mahdollisuuden? Älä ole liian mukavuudenhaluinen ja sen takia tyydy suhteeseen joka ei selvästi ole oikea teille kummallekaan? Rapatessa roiskuu ja tekevälle sattuu, mutta omasta kokemuksesta ja paljon vierestä asioita nähneenä voin sanoa, että miehet, jotka vilpittömästi pystyvät antamaan pettämisen anteeksi ovat todella harvassa. Ehkä yksi sadasta, en usko että sinä olet se 1%. He nimittäin ottavat nämä asiat kevyemmin, eivätkä lähetä asiasta kysymystä nettiin vastattavaksi.

Tee siis itsellesi palvelus ja jatka elämääsi eteenpäin, ansaitset parempaa ja myöhemmin kun lopulta eroaistit pettäjästä (jo toisen kerran) tulisit katumaan hänen kanssaan hukattua aikaa."
– Mies, 35, avoliitossa

Lue myös:

    Uusimmat