Kananmaksasalaatti ja sipuli-puolukkavinegretti

  • 200 g pinaattia
  • jääsalaattia
  • 1 hienonnettu pieni sipuli
  • 1 hienonnettu pieni punasipuli
  • 2 dl öljyä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 ½ rkl survottuja puolukoita
  • 350 g kananmaksaa
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria

Poista pinaatinlehdistä kanta ja kova ruotiosa. Annostele pinaatinlehdet ja muutama revitty jääsalaatinlehti neljälle lautaselle. Kuullota sipuli pannussa. Yhdistä pienessä kattilassa öljy, etikka, sokeri, kuullotettu sipuli, puolukat, suola ja pippuri. Lämmitä vinegretti haaleaksi ja lisää punasipuli juuri ennen tarjoilua. Kuumenna öljyä ja voita pannulla ja paista maksasiivuja minuutti per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maksan vetäytyä hetki. Nosta maksasiivut salaattipetien päälle ja lusikoi pinnalle vinegrettiä.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat