Kanadan NHL-pikakiituri hämmentyi Latvian maalivahdin toiminnasta – "Se oli varmasti urani helpoin maali"

Kanada joutui maanantai-iltana koville MM-kaukalossa, kun se kaatoi Latvian vasta jatkoajan kautta maalein 2-1.

MAINOS

Suomi–USA

Tiistaina klo 13.10 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 12.30 C Morella ja klo 13.00 Maikkarilla!

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Ottelu alkoi Kanadan kannalta kuitenkin hyvin, kun New York Islandersin NHL-pikakiituri Anthony Beauvillier pääsi iskemään 1-0-maalin. Latvian maalivahti Kristians Gudslevskis oli tilanteessa pihalla kuin lumiukko ja Beauvillier kävi vain siirtämässä kiekon maalivahdin selän takaa maaliin. Latvian kassari ei tajunnut, että kiekko oli hänen selkänsä takana.

– Luulin itseasiassa, että peli oli jo vihelletty poikki. Se ei ollutkaan ja yritin vain löytää kiekon. Se oli varmasti urani helpoin maali, Beauvillier sanoi.

Kyseinen osuma näkyy ylhäältä videolta.

Beauvillierin ketju oli maanantaina Kanadan parhaimmistoa. Beauvillier pelasi maanantaina Matt Barzalin ja Jean-Gabriel Pageaun kanssa.

– Tuo oli meidän kentältä hyvä peli. Emme olleet aiemmin pelanneet yhdessä. On selvää, että meidän pitää vielä tietysti parantaa. Tämä ei ollut meiltä täydellinen peli missään nimessä. Meidän on parannettava viimeiselle viikolle. Latvia pelasi toki myös erittäin vahvan pelin, Beauvillier sanoi.

Kanadalla oli ongelmia saada kunnon maalipaikkoja maanantaina. Se on hieman huolestuttavaa Latvian tasoista joukkuetta vastaan. Beauvillier jakoi kuitenkin rehdisti kehuja myös vastustajalle. Voitto ratkesi vasta kolmella kolmea vastaan pelatulla jatkoajalla, missä tietysti Connor McDavidin kaltaisen pelaajan vahvuudet korostuvat.

– Se oli älykäs ratkaisu Connorilta. Hän näki heti, että maalivahti varastaa ja yritti laittaa siitä sisään. Heidän kaltaiset kaverit sopivat noihin tilanteisiin ja pystyvät haastamaan vastustajaa. Me tulemme parantamaan tästä, mutta samalla pitää antaa tunnustusta myös vastustajalle. He pelasivat hemmetinmoisen pelin!, Beauvillier linjasi. 

Lue myös:

    Uusimmat