Kanadalaismedialta ikävä muistutus Kekäläiselle – ja pisteet rohkeudesta

Columbus Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen päätöstä valita NHL:n varaustilaisuudessa Pierre-Luc Dubois tullaan jatkossa peilaamaan siihen, kuinka hyvin Jesse Puljujärvi pelaa NHL:ssä, kanadalaisella Sportsnet-sivustolla kirjoitetaan. 

Jarmo Kekäläisen eilisestä päätöksestä sivuuttaa Jesse Puljujärvi käydään edelleen kuumaa keskustelua kanadalaismediassa. Sportsnet-sivusto on valinnut Kekäläisen tempun NHL-draftin rohkeimmaksi liikkeeksi. 

Artikkelissa todetaan, että Kekäläinen pelaa erittäin korkeilla panoksilla myös oman uransa kannalta. 

– Kekäläisen työpaikka ei olisi vaarassa, vaikka hän olisi varannut Puljujärven ja tämä olisi juuttunut AHL:ään viideksi vuodeksi, toimittaja Gare Joyce kirjoittaa. 

Jämäsijalta parrasvaloihin

On kuitenkin muistettava, että todellisuudessa kukaan ei voi tietää, onko Puljujärvi vai Dubois parempi pelaaja joidenkin vuosien päästä, eikä varausnumero ole oikotie onneen. 

Kiekkohistoriasta löytyy lukemattomia esimerkkejä pelaajista, jotka on varattu jämäsijoilla, mutta nousseet kukoistukseen: Pavel Datsjuk (171), Henrik Zetterberg (201), Pekka Rinne (258). 

Kanadalaismediassa muistutetaankin mahdollisuudesta, että Kekäläisen rohkea päätös osoittautuu täysin oikeaksi. Isosta, vahvasta ja erittäin monipuolisesta Duboista voi tulla dominoiva pelaaja NHL:ään.

Samaan hengenvetoon Sportnet tuo esiin näkökulman siitä, että jos Dubois vaipuu ja Puljujärvi porskuttaa, päätös seuraa Kekäläistä vuosien ajan varjon lailla. Valintaa tullaan aina peilaamaan siihen, kuinka hyvin Puljujärvi pelaa suhteessa Columbuksen valitsemaan kanadalaiseen.

Huippuhyökkääjiä tarjolla vuonna 2006

Kekäläistä muistutetaan kirjoituksessa ajasta, kun hän oli vielä vuonna 2006 St. Louis Bluesin varatoimitusjohtaja ja pelaajatarkkailija. Bluesilla oli tuolloin ensimmäinen varausvuoro ja seura päätti Kekäläisen johdolla valita puolustaja Erik Johnsonin.

Nykyään Coloradossa pelaava Johnson ei ole kyennyt lunastamaan häneen kohdistuneita vaatimuksia. Kekäläisen haavin ohi lipui kolmosvarauksena Chicago Blackhawksiin napattu Jonathan Toews, joka on nykyään koko NHL:n parhaita pelaajia. 

Kakkosvaraus oli tuolloin Jordan Staal ja nelonen Washington Capitalsin huippuhyökkääjä Nicklas Bäckström

Vasta tulevat vuodet näyttävät sen, tullaanko Dubois tuntemaan Kekäläisen hutikutina vai tähtihankintana.

Kekäläisen onnistuneista varauksista voi mainita esimerkkeinä ainakin T.J Oshien, Martin Havlatin ja Marian Hossan

Lue myös:

    Uusimmat