Kanadalaiset uhmakkaana Suomea vastaan: "Tämä on meidän vuotemme"

Piikki lihassa, kivi kengässä. Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen kautta aikain menestyksekkäin maa Kanada on saanut viime vuosina kokea pettymyksiä Suomen käsissä MM-peleissä: vuosi sitten sekä vuonna 2016 Suomi pudotti Kanadan puolivälierässä, 2014 välierässä.

Nyt maat ottavat yhteen Tshekin MM-jäällä illalla pelattavassa välierässä. Kanadalla on viisi pelaajaa, joilla on vuoden takainen kitkerä puolivälierätappio hyvin vielä mielessä.

Toni Utusen jatkoaikamaali upotti kisaisännät kotiyleisön edessä Vancouverissa sen jälkeen, kun Aleksi Heponiemi oli iskenyt 1–1-tasoituksen varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Suomi marssi lopulta mestariksi asti, ja Kanadassa jäätiin melkeinpä maansuruun.

–  Näet tuota peliä ja noita maaleja aina joskus netissä, ja niiden katsominen sytyttää kyllä jollain lailla. Jos olisimme voittaneet tuon pelin, olisimme voineet jatkaa kultaan saakka, kanadalaispelaaja Joseph Veleno mietti TSN-kanavan haastattelussa.

–  Mutta se on mennyttä. Minulla ja muilla vuosi sitten pelanneilla on nyt uusi mahdollisuus, onneksi, Veleno jatkoi.

"Opimme viime vuodesta"

Kapteeni Barrett Hayton oli hänkin mukana vuosi sitten.

–  Opimme paljon viime vuodesta. En nyt tiedä, voiko mistään "kostosta" puhua, mutta minusta tuntuu, että tämä on meidän vuotemme. Olemme valmiita, Hayton vakuutteli TSN:lle.

Suomen ja Kanadan välinen MM-välierä alkaa Tshekin Ostravassa kello 20 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja