Kanada ja Yhdysvallat jatkoivat maiden välistä matkustuskieltoa – rajaliikenne vähentynyt jopa 95 prosenttia

Kanada ja Yhdysvallat ovat päättäneet jatkaa maiden välistä matkustuskieltoa 21. lokakuuta asti koronaviruspandemian vuoksi. Kielto koskee niin sanottua ei-välttämätöntä matkustamista.

Maat asettivat matkustuskiellon maailman pisimmälle kahden maan väliselle maarajalle 21. maaliskuuta ja sitä on jatkettu useita kertoja sen jälkeen.

Matkustuskiellon jatkamisesta kertoi perjantaina Kanadan julkisesta terveydestä vastaava ministeri Bill Blair Twitterissä.

Ennen koronaviruspandemiaa Yhdysvaltojen ja Kanadan rajan ylitti päivittäin keskimäärin 400 000 ihmistä. Matkustusrajoitusten jälkeen rajan ylittäneiden määrä on laskenut 95 prosenttia.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa on hyvin erilaiset koronavirustilanteet. Yhdysvalloissa on lähes 6,7 miljoonaa ihmistä saanut koronavirustartunnan ja siihen liittyviä kuolemia on lähes 200 000. Yli 330 miljoonan asukkaan Yhdysvalloissa miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen liittyviä kuolemia on 610.

Kanadassa virustartunnan on saanut reilut 140 000 ihmistä ja virukseen liittyviä kuolemia on 9 250. Lähes 38 miljoonan asukkaan Kanadassa miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen on kuollut 243 ihmistä. Suomessa vastaava luku on tilastosivusto Worldometerin mukaan 61. Worldometerin tiedoissa on ajoittain esiintynyt epäjohdonmukaisuuksia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja